loader

Hlavní

Komplikace

Inzulíny

Vaše zpráva Ludmylka »21 Led 2012, 01:29

Vaše zpráva Maxim »21. ledna 2012, 16:37

Vaše zpráva Ludmylka »21. ledna 2012, 20:04

Vaše zpráva Maxim »21. ledna 2012, 21:58

Vaše zpráva Ludmylka »21. ledna 2012, 22:57

Vaše zpráva Maxim »22 Led 2012, 21:11

Vaše zpráva Ludmylka »22. ledna 2012, 21:21

Vaše zpráva Maxim »22. ledna 2012, 21:24 hod

Vaše zpráva Ludmylka »22. ledna 2012, 21:30

Vaše zpráva 2008inna »15.února 2012, 15:31

Důsledky změny inzulinu

Kdo má informace sdílet, prosím! Vzhledem k naprostým nedostatkem inzulínu Epaydra (vydávání pozastaveno od listopadu) a snížení emisí přípravku Lantus ® (namísto 4 injekčních per. Problém 1) I „jemně“ nabídku přestěhovat se do Protafan a Actrapid. Motivováno tím, že dovoz do Ukrajiny Epaydry zastaven kvůli zastavit výrobu a dovoz Lantus ® bude snížena na nulu, protože jeho „nesouladu s mezinárodními normami“ (!). A oni jsou o tom blázniví. že tyto inzulíny vyvolat rakoviny, otok končetin a problémy s dýchací systém. Svoveta zeptat každého, kdo má informace: co pro mě může skončit přechod na Protafan a Aktapid? Díky všem, kteří píší.

Lyudmila K. napsal / a dne 26 Února, 2012: 011

Mohu jednoznačně říct, že aktrapid a protafan jsou mnohem lepší, tj. Vyčištěný než takové různé ukrajinské inzulínu, například jako Homodar (podle některých zajímavých článků na internetu a dokonce i příběhy samotných diabetiků, kteří převedli na takové „superinsuliny“, kde lidé mají nestabilní cukr, a to vede k rychlému úbytku a tak „nemoguchego“. V rámci, že lidé velmi rychle stanou slepí zůstávají dolních končetin a selhání ledvin a přesto bych vám připomenout, že záchrana topit - za dílo z utonutí Přeji vám všem hodně zdraví a normální cukr.

Natalie Bakanova napsal / a dne 27 Února, 2012: 05

Dobrý den, Byla jsem v nemocnici Humalog. A pak v okresní klinice jsem byl převeden na Aktrapid (z tohoto důvodu je to právě to, co je v současné době). Nebudu říkat, že to opravdu není vhodné v tom, že je třeba sekat 30 minut před jídlem, ale pro mě jako pracující osoba nepříjemné, že poté, co je třeba udělat po dvou hodinách - svačinu! V opačném případě začíná hypoglykemie. Situace není příjemná a nebezpečná. Samozřejmě, že cukr neklesne moc, ale to se odráží ve vašem zdraví! Proto se nemusíte obávat o tento konkrétní inzulín, ale pamatujte si na občerstvení a proveďte injekci 30 minut před jídlem.

Vladimir Lvov napsal 16. května 2012: 04

Dobré odpoledne,
Co se týče protafanu a aktrapidu - věřte starým diabetikům - to jsou některé z nejlepších inzulínů. Ale samozřejmě byste měl být velmi opatrný v prvních dnech změny inzulínu - neustále sledovat hladinu glukózy v krvi. Pokud jde o lantus - doporučil bych, aby odmítl (nemám o něm dobré recenze lékařů)

Sergej Zakharov napsal 17. května 2012: 06

Podle mého názoru je nejlepším inzulínem ty inzulíny, z nichž výborná kompenzace pro diabetes nedostatečná komplikace a snadné užívání. A žádná náhrada, možná s nějakým inzulínem!
Pro mě je to mnohem pohodlnější rozšířené inzulínu Lantus, v tuto chvíli nic net.A ultrakotortkie inzulinů Apidru a navíc existují i ​​další!

Inna Shakirtdinova napsala 17. května 2012: 03

Důsledky změny inzulinu

Jak správně napsala Lyudmila Korobkina, důsledkem změny inzulínu je zhoršení kompenzace. Ale toto je jedna strana mince, jak říkají. Změna inzulínu může vést k
zlepšení odškodnění.
Nezáleží na tom, který inzulín používáte. Actrapid a Protafan, Humulins nebo Lantus
a Humalog. Buď Levemir a Novorapid. A možná Apidra v kombinaci s Lantusem nebo Lewemirem.
Protože nejdůležitější je, že ti inzulin vyhovuje. Takže dobře znáte jejich vlastnosti.
Mám CD od roku 1993. Známý Actrapid a Protophan, známý Khumulina. Teď používám Lantus a Apidra (Humalog předtím. A v poslední splátka je mnohem lepší. Je to proto, že jsou tím, že mě jejich charakteristiky se hodí víc. To je to, co jsem snil, když nainstalován pouze SD.

Marina Fedorovskaya napsal: 17. května, 2012: 03

Vážení kolegové! Četl jsem vaše zprávy a myslím, a co mám dělat, žijící v malém uzavřeném "jaderném" městě? Prvních šest měsíců (kdy přišel diabetes) se odehrávalo na Actrapidovi a Protophanesovi, a pak se přenesli do Rosinsulinu, nic se na to neptali a na oplátku nic nenabídli. Co je - to je. Neexistují další dodávky do města a nebudou. A i za peníze v lékárnách - nic nemůžete koupit! To je pro mě hlavní otázka: co dělat? Přestože naše město není tlumičem, je to jaderné centrum. A pro diabetiky - příležitosti - minimum a endokrinologa - 1 (jedno!) Vůbec. Budeme nějak žít. S Rosinsulinem a glukometrem "Sattelit +".

Inna Shakirtdinova napsal 17. května 2012: 02

Marina, je to smutné. že se tak stane.
Rosinsulové jsou podobné jako Humulins.
Rosinsulin R. Krátkodobě působící inzulín. Jděte 20-30 minut před jídlem. Maximální účinek se provádí 1 až 3 hodiny po injekci. Doba působení je 5-8 hodin. Má závislost na dávce. To znamená, že čím je dávka větší, tím delší je doba působení. Čas, který vám bude pracovat, závisí na dávkách. A to vyžaduje ověření.
Rosinsulin S. Rozšířený (pozadí) inzulín. Začíná 1-2 hodiny po injekci. Pík akce je od 2 do 12 hodin. Doba platnosti je 18-24 hodin. S největší pravděpodobností bude vyžadovat jeho dvojnásobné zavedení. Ráno a večer.
Naneštěstí jsem to nenalezl. Je tento inzulin zakalený nebo průhledný (jako P). Pokud je to tlumený inzulín (má bílou sraženinu), musí se před podáním dobře protřepat.

Marina Fedorovskaya napsala 17. května 2012: 010

Inna, díky za komentář. Prodloužený Rosinsulin, opravdu blátivý, potřásám to a ráno a večer dělám injekce. Koneckonců, chci pokrok. ))))) Takže před jídlem přímo a ne za půl hodiny. No, neztraťme srdce!

Inna Shakirtdinova napsala 17. května 2012: 07

Kde je krátký inzulín pichnutý?
rameno
nohy
břicho?
Chcete-li snížit čas před jídlem, můžete bodnout v žaludku.
Můžete zkrátit čas o 7-10 minut.

Inna Shakirtdinova napsal 17. května 2012: 08

Marina, v zásadě při vaší příležitosti zkušenosti s výměnou inzulínu nestojí za to.
Neztrácel jste nic.
Actrapid také nalévá 20 - 30 minut před jídlem. Protafan také 2krát denně.
Pokud chcete lepší situaci, musíte jít na Lantus (nebo Leveemir) a Humalog
(Apidra nebo Novorapid).
Ale ve vašem městě je to trochu problematické.

Registrace na portálu

Dává vám výhody oproti běžným návštěvníkům:

  • Účast na soutěžích a cenné ceny
  • Komunikace s členy klubu, konzultace
  • Osobní stránka a blog
  • Zprávy o cukrovce každý týden
  • Fórum a diskuze
  • Textový a videochat

Registrace je velmi rychlá, trvá méně než minutu, ale kolik je užitečné!

Poslední příspěvky

Informace o souborech cookie Pokud budete nadále pracovat s tímto webem, předpokládáme, že souhlasíte s používáním souborů cookie.
V opačném případě prosím opusťte stránky

Diabetes mellitus a vše o tom!

World Diabetes News, nový vývoj, produkty.

Výměna přípravku Actrapid přípravku Novorapid - stojí za to a jak?

Výměna přípravku Actrapid přípravku Novorapid - stojí za to a jak?

Vaše zpráva UTK »24.05.2006, 19:07

Vaše zpráva YM »24.05.2006, 19:19

Vaše zpráva NailMan »24.05.2006, 19:51

Vaše zpráva UTK »24.05.2006, 20:28

Vaše zpráva UTK »24.05.2006, 20:36

15 lidí. ve věku 25-30 let) ne, prakticky nikdo, kdo by byl na Actrapidu. Mnoho místních pacientů s diabetem se domnívá, že jde o atavismus, jinak ne. Zde mám v poslední době pochybnosti a překonání.

Vaše zpráva YM »24.05.2006, 20:49

Vaše zpráva UTK »24.05.2006, 22:14

Vaše zpráva YM "25.05.2006, 7:22

Vaše zpráva Miss_Buba »25.05.2006, 19:52

Vaše zpráva UTK »25.05.2006, 20:53

Vaše zpráva Miss_Buba 25.05.2006, 21:51

Vaše zpráva Tomic "29.05.2006, 9:27

Vaše zpráva YM 29.05.2006, 11:21

Vaše zpráva gennadiy23 "29.05.2006, 12:14

Vaše zpráva Tomic »30.05.2006, 3:59

Vaše zpráva YM »30.05.2006, 7:49

Vaše zpráva Tomic »30.05.2006, 8:49

Vaše zpráva Lena »30.05.2006, 11:30

Vaše zpráva YM »30.05.2006, 11:54

Vaše zpráva Irina »30.05.2006, 12:09

Vaše zpráva Lida "30.05.2006, 16:16

Vaše zpráva YM »30.05.2006, 17:34

Vaše zpráva Lida "30.05.2006, 18:04

Vaše zpráva Tomic »31.05.2006, 5:42

Vaše zpráva YM »31.05.2006, 11:03

Vaše zpráva UKR »31.05.2006, 14:13

Vaše zpráva Mel »31.05.2006, 20:20

Vaše zpráva YM »31.05.2006, 20:42

Vaše zpráva Tomic »01.06.2006, 2:38

Vaše zpráva UTK »01.06.2006, 7:35

Vaše zpráva YM »01.06.2006, 7:43

Vaše zpráva Mel »01.06.2006, 9:29

Vaše zpráva Mel »01.06.2006, 11:03

Vaše zpráva Lena »01.06.2006, 11:51

Vaše zpráva Mel »01.06.2006, 12:05

Který inzulín je lepší než aktrapid nebo novorozid. Jak se liší?

Který inzulín je lepší než aktrapid nebo novorozid? Jak se liší?

Každý z nich je vhodný pro různé inzulíny. Mají různé doby platnosti

Actrapid je krátký inzulin, novorapid-ultra-krátký. Je charakterizován akčními špičkami, akčním časem, sací rychlostí. Actrapid začíná působit po 1,5-1 hodinách po podkožní injekci, vykazuje špičkovou účinnost po 3-4 hodinách, zbytková aktivita přetrvává až 8 hodin. Novorapid začíná působit v 10-25 minutách, dosahuje vrcholu o 1-3 hodiny, vše funguje během 3-5 hodin. Rychlost a účinnost účinku závisí na dávce a individuální citlivosti organismu.

Actrapid začne působit po injekci pod kůži po 20 minutách.

Takže co se liší od toho? Jméno?

hunt198705, jak je vysvětleno také, že aktropid je krátký, není to s okamžitou platností a NovoRapid ultrokorotky, vztyčené a může být okamžitě konzumaci, za předpokladu, že vaše cukru norem.

Novorapid přestane fungovat po dvou a půl hodinách.

houští, do 4 hodin Novorapid

highboy198004, 5 hodin běží HP, ačkoli jeho chvost po 4 hodinách je velmi slabý, pokud jste nepoškodili 2ed po dobu 1

proč jsi to napsal v ultra?

highboy198004 a pokusíte se dvě hodiny po injekci novorapidy jíst sacharidy a již inzulín ji nezhasí. Cukr povstane. 3-4 hodiny po injekci je recese. Cukr je důležitý dvě hodiny po jídle, ale ne později.

houští, víš, že měřím 2 hodiny po jídle, byla vysoká cukrová studna a pravidelně podkalyval, po nějaké době jsem umíral. pak mě zkusím. Měřím ve 2 hodinách, dobře přiznám 10 Chybí mi ještě 2 hodiny, měřím 6. Zde a jak chápu, proč on na ocas více uhasí

highboy198004 a vysokým obsahem cukru po jídle může být z několika důvodů: vysokým obsahem cukru před jídlem, a to bylo nutné, aby se pre-ins, inepravilno počítal heh, ale po 4 hodinách poklesla, může se v důsledku rozšíření, které hodně?

Insulin Actrapid: náklady a návod k použití

Existují přímé indikace pro použití inzulinu Actrapid MK. Patří sem:

  • diabetes mellitus typu 1 (závislý na inzulínu);
  • diabetes mellitus typu 2 (rezistentní na inzulín).

Pokud vezmeme v úvahu druhý případ, je to otázka úplné a částečné rezistence vůči těmto látkám proti glykémii, která musí být podána ústně. Navíc Actrapid může být doporučován během těhotenství a onemocnění spojených s diabetem.

Existují určité náhrady za inzulín Actrapid MK, ale jejich užívání musí být nutně dohodnuto s ošetřujícím lékařem. Tyto analogy zahrnují: Actrapid MS, Maxiprapid BO-S, II. Regular a Betasint Neutral E-40.

Léčivou látkou léčivého přípravku je krátkodobě rozpustný vepřový inzulín a přípravek Actrapid se vyrábí jako injekční roztok.

Lék je kontraindikován při přecitlivělosti na něj, stejně jako při hypoglykémii.

Jak aplikovat a dávkovat?

Je třeba zadat Actrapid:

Subkutánní podání může být provedeno ve femorální oblasti. Právě toto místo umožňuje, aby lék byl vstřebáván pomalu a rovnoměrně. Takový způsob podávání léku může být proveden v hýždě, v deltovém svalu ramene nebo v přední břišní stěně.

Dávka přípravku Actrapid by měla být stanovena ošetřujícím lékařem. K tomu dochází individuálně na základě konkrétního případu onemocnění a hladiny cukru v krvi pacienta. Pokud mluvíme o průměrné denní dávce, bude to od 0,5 do 1 IU na každý kilogram tělesné hmotnosti pacienta.

Inzulín se podává půl hodiny před očekávaným jídlem, které bude obsahovat sacharidy. Teplota drogy je prostor.

Vstřikování se provádí do záhybu pokožky, což se stává zárukou, že se jehla nedostane do svalu. Každou další dobu byste měli změnit místo vpichu. To pomůže eliminovat pravděpodobnost vývoje lipodystrofie.

Zavedení Actrapid intramuskulárně a intravenózně zajišťuje povinné sledování lékaře. Krátký inzulin se obvykle používá ve spojení s inzulínovým médiem nebo dlouhodobým vystavením tělu diabetika.

Hlavní účinek drogy

Actrapid MK se týká hypoglykemických léků. Jedná se o krátkodobě působící inzulín. Přichází do styku se zvláštním receptorem vnější membrány buněčné membrány a vytváří tak celý komplex inzulínu a receptoru.

Snížení množství cukru v krvi může být způsobeno:

  1. růst jeho vnitrosystémové dopravy;
  2. zvýšená absorpce a absorpce tkání látkami;
  3. stimulace lipogeneze, glykogeneze;
  4. syntéza proteinů;
  5. snížení rychlosti produkce glukózy játry.

Čas působení aktrapidu na tělo bude zcela určen rychlostí absorpce. Ty budou záviset na několika faktorech najednou:

  • dávkování;
  • způsob podávání;
  • místo vstupu.

Po subkutánní injekci se účinek objevuje po 30 minutách, maximální koncentrace krátkého inzulínu začíná o 1-3 hodiny později a celková doba expozice je 8 hodin.

Nežádoucí účinky po použití přípravku Actrapid

Na začátku léčby lze pozorovat otok horních a dolních končetin a zhoršené vidění. Jiné nežádoucí účinky mohou nastat, pokud:

  • rychlé zavedení vysoké dávky inzulinu;
  • nesoulad s dietou (například přeskakování snídaně);
  • nadměrná fyzická aktivita.

Budou vyjádřeny projevy hypoglykemie: studený pot, bledá kůže, nadměrná nervozita, třesení končetin, příliš rychlá únava, slabost, zhoršená orientace.

Kromě toho mohou být tyto nežádoucí účinky projevující se silnými bolestmi hlavy, závratě, nevolnost, křeče, tachykardie, dočasné problémy s viděním, stejně jako drtivá pocitu hladu.

Ve zvlášť obtížných případech může dojít ke ztrátě vědomí nebo dokonce ke komatu.

Mohou také existovat systémové alergické projevy:

  1. nadměrné pocení;
  2. zvracení;
  3. Komplikované dýchání;
  4. rychlý srdeční tep;
  5. závratě.

Existuje možnost lokálních reakcí:

  • zarudnutí;
  • svědění kůže;
  • otoky.

Pokud byly na stejném místě časté injekce, může se vyvinout lipodystrofie.

Předávkování Příznaky

Pokud je dávka přípravku Actrapid významně překročena, může dojít k hypoglykémii. Může být eliminován, pokud užíváte cukr nebo sacharidy ústně.

Ve zvlášť složitých případech bezvědomí se poskytuje intravenózní podání 40% roztoku dextrózy, stejně jako jakýkoli způsob podávání glukagonu. Po stabilizaci stavu se doporučuje jídlo bohaté na sacharidy.

Základní pokyny pro použití přípravku Actrapid

Během léčby tímto lékem je nezbytné neustále kontrolovat hladinu cukru v krvi. To platí zejména při aktivaci přípravku Actrapid v infuzích.

Kromě předávkování může být příčinou hypoglykemie:

  1. změna drog;
  2. přeskakování jídel;
  3. zvracení;
  4. přetížení fyzické povahy;
  5. změňte místo injekcí.

Pokud byl inzulín podáván nesprávně nebo došlo k přerušení užívání, může vyvolat hyperglykemii nebo diabetickou ketoacidózu.

U prvních projevů hyperglykémie, žízeň, nevolnosti, zvýšené močení, začervenání kůže a ztráta chuti k jídlu mohou začít. Při výdechu bude jasně vidět vůni acetonu, navíc se v moči může objevit aceton a toto je již známkou cukrovky.

Pokud je plánováno těhotenství, je stále nutné léčit projevy a příčiny diabetu. V tomto důležitém období těla ženy se potřeba inzulínu snižuje, zejména v prvním trimestru. Dále, jak se termín zvyšuje, tělo bude vyžadovat více inzulínu, zvláště na konci těhotenství.

Během porodu nebo před tímto datem může být potřeba dalšího inzulínu irelevantní nebo jednoduše drasticky snížit. Jakmile dojde k porodu, bude žena potřebovat injekci stejného množství hormonu jako před těhotenstvím.

Během laktace může být potřeba snížit dávku inzulínu, a proto je důležité pečlivě sledovat stav těla a neztrácejte okamžik, kdy nastane stabilizace požadavků na inzulín.

Jak správně ukládat?

Actrapid MK by měl být pečlivě chráněn před slunečním světlem, vyhnout se přehřívání, vystavení světlu a podchlazení.

Nepoužívejte lék, pokud byl zmrzlý nebo ztratil jeho bezbarvost a průhlednost.

Během léčby je nutné pečlivě dodržovat bezpečnostní opatření při řízení motorových vozidel a jiných povolání, která mohou být potenciálně nebezpečnými činnostmi. Práce zahrnující nadměrnou koncentraci pozornosti a rychlost psychomotorických reakcí je nepřijatelná během příjmu přípravku Actrapid. To je způsobeno skutečností, že během hypoglykémie může být reakční rychlost významně snížena.

Interakce s jinými léky

Existuje několik hypoglykemická činidla, které jsou farmaceuticky nemusí být kompatibilní s jinými řešeními. Hypoglykemickou účinek může být zvýšen sulfonamidů, MAO inhibitory, inhibitory karboanhydrázy, inhibitory ACE, anabolické steroidy, androgeny, bromokreptinom, tetracyklin, clofibrat, ketokonazol, pyridoxin, chinin, chitin, theofylinu, fenfluramin, ethanol.

Hypoglykemické účinky mohou být těmito léky oslabeny:

  • glukagon;
  • perorální antikoncepce;
  • oktreotid;
  • reserpin;
  • thiazidové nebo smyčkové diuretiky;
  • antagonisty vápníku;
  • nikotin;
  • marihuana;
  • blokátory receptorů H1-histaminu;
  • morfin;
  • diazoxid;
  • tricyklické antidepresiva;
  • klonidin.

Zvýšit nebo významně snížit hypoglykemický účinek inzulínového pentadecinu a beta-adrenoblockerů.

Přesnější informace o charakteristikách použití, způsobech použití a skladování může doporučit pouze ošetřující lékař.

"Actrapid NM" - krátkodobě působící inzulín

Při použití krátkodobě působícího inzulínu je důležité znát jeho vlastnosti, aby lépe pochopil, jaký účinek má látka na tělo.

Podle návodu k použití je přípravek Actrapid NM často předepsán pro hormonální nedostatečnost u diabetických pacientů. Zaznamenává jeho vliv na hladiny glukózy v krvi a rychlý účinek léčby. Podívejme se na další podrobnosti o přípravě.

Forma uvolňování, složení a balení

Přípravek je čirá bezbarvá kapalina. Je k dispozici jako injekční roztok. Jedna láhev (10 ml) obsahuje:

  • 100 IU / ml lidský inzulín (lidský inzulinový inzulín);
  • chlorid zinečnatý;
  • glycerol;
  • metakresol;
  • hydroxid sodný a / nebo kyselina chlorovodíková;
  • voda pro injekce.

Prodává se ve formě kazet o objemu 3 ml (5 kusů v balení) se stejným složením a účinnou látkou.

INN, výrobci, náklady

Mezinárodní název je inzulín rozpustný (lidský genetický inženýrství).
Lék vyrábí společnost Novo Nordisk (Novo Nordisk), Dánsko a společnost BIOTON SA (BIOTON SA, Polsko).
Cena se pohybuje od 360 rublů (roztok 100 ml) až po 800 rublů (5 nábojů o objemu 3 ml).

Farmakologický účinek

Inzulínový přípravek s krátkým účinkem získaný rekombinantní metodou DNA. Regulace metabolismu glukózy, má navíc anabolický účinek. Pomáhá urychlit transport glukózy a aminokyselin v tkáňových buňkách. Pomáhá přeměnit glukózu na glykogen v jaterních buňkách a její přebytek - do tuku. Koncentrace glukózy v krvi tedy klesá, což je nutné z léčby.

Farmakokinetika

Léčba léku začíná po 20-30 minutách po podání. Maximální účinnost je dosažena za 1-3 hodiny, po 5-8 hodinách po podání léku klesá. Trvání účinku závisí na místě injekce, dávce, způsobu podání a dalších faktorech.

Doba poloviční absorpce je od 2 do 5 hodin, v závislosti na dalších faktorech. Vylučuje se především ledvinami. Neprotíná bariéru placenty a do mateřského mléka.

Indikace

  • Diabetes mellitus s potřebou inzulinové terapie.
  • Těhotenství u diabetu typu 2 (závislé na inzulínu).
  • Diagnóza nejprve diagnostikována.

Kontraindikace

  • Hypoglykemie.
  • Přecitlivělost na složky.

Návod k použití (dávkování)

Je určen individuálně pro každého pacienta ošetřujícím lékařem na základě výsledků analýz a doprovodných faktorů.
Podává se subkutánně nebo intravenózně. Průměrný denní požadavek je od 0,3 do 1 IU / kg / den. Může být použit ve spojení s dlouhodobě působícím inzulínem. Injekce se provádí 30 minut před jídlem obsahujícím sacharidy. Obvykle se podává subkutánně - v oblasti hýždí, žaludku, ramen, boků. Je třeba střídat body injekcí alespoň jednou za měsíc, aby nedošlo k lipodystrofii.
Intravenózní podávání léku je možné pouze lékařem.

Nežádoucí účinky

Nejsou tolik a všichni jdou s stažením drogy. V extrémních případech může být vyžadována hospitalizace (odkazuje se na hypoglykemii).
Nejčastěji jsou pozorovány následující nežádoucí účinky:

  • Vývoj hypoglykemie (je třeba sledovat přesnost dávkování).
  • Alergické reakce (svědění, dušnost, pokles tlaku).

Předávkování

Pokud je dávka nesprávná, dojde k hypoglykémii. Jeho lehká forma může být eliminována přijetím cukru nebo produktů obsahujících cukr. V závažnějších případech bude vyžadován roztok dextrózy nebo glukagonu, po němž bude následovat vysoký obsah sacharidů.
U jakéhokoli vývoje hypoglykemie je nutné konzultovat specialisty na korekci dávky inzulínu.

Lékové interakce

Při léčbě je nutné informovat odborníka o užívání jiných léků, aby se zabránilo negativním účinkům.

Efekt «Actrapid» snižuje:

  • perorální antikoncepce;
  • kortikosteroidy;
  • přípravky hormonů štítné žlázy;
  • Tiazidové diuretika;
  • diazoxid;
  • tricyklické antidepresiva.

Naopak, reakce se zvyšuje s použitím:

  • perorální hypoglykemické léky;
  • salicyláty (kyselina acetylsalicylová);
  • sulfonamidy;
  • Inhibitory MAO;
  • beta-blokátory;
  • ethanolu a látek obsahujících ethanol.

Existují látky, které maskují vývoj hypoglykemie: beta-adrenoblokátory, klonidin, reserpin. Měly by být používány s opatrností a při neustálém sledování stavu.

Kompatibilita s alkoholem

Lék je neslučitelný s ethanolem, což zvyšuje účinek lidského inzulínu na tělo. Inzulin snižuje toleranci alkoholu u pacientů.

Zvláštní instrukce

Lékař může předepsat kombinaci inzulinu pro rychlý a dlouhodobý účinek. To vyžaduje neustálé sledování hladiny cukru v krvi.

DŮLEŽITÉ! Přechod z jednoho druhu léku do druhého je prováděn pouze odborníkem!

Potřeba inzulínu je schopna snížit onemocnění jater a ledvin a při infekcích a některých chronických onemocněních se zvyšuje.
Možná zhoršení schopnosti řídit vozidla.
Není kompatibilní s jinými léky.
Je vydáván na lékařský předpis.

Těhotenství a laktemie

Může být použita během těhotenství a během laktace, lidský inzulín je pro tělo dítěte bezpečný. Pacienti však potřebují intenzivní dohled od lékaře, protože potřeba inzulinu se může měnit po celou dobu těhotenství - obvykle klesá v prvním trimestru a může se zvýšit v následujícím. Správná strava a dávkování jsou důležité.

Aplikace v dětství a stáří

Neexistují žádné věkové omezení, pouze individuální úprava dávkování bude vyžadována pro jmenování.

Podmínky ukládání

Léčivo je uchováváno v chladničce při teplotě 2 - 8 ° C. Vyhněte se přímému slunečnímu záření a zdrojům tepla. Neuchovávejte v mrazničce. Injekční lahvička je skladována až po dobu šesti týdnů při teplotě do 25 ° C. V neotevřeném tvaru si může zachovat své vlastnosti po dobu 2,5 roku, po jejímž uplynutí musí být zlikvidován. Uchovávejte mimo dosah dětí.

Srovnání s analogy

"Actrapid NM" má analogy, které je vhodné studovat, aby bylo možné pochopit, co je nejlepší pro konkrétní případ.

  1. Novorapid. Účinná látka: inzulin aspart.
    Cena: od 1600 rublů (pro balení injekčních stříkaček).
    Výrobce: Novo Nordisk, Dánsko.
    Akce: hypoglykemická látka s krátkým účinkem.
    Výhody: Můžete použít v jakémkoliv věku (s výjimkou dětí do 2 let), pohodlnou formu uvolnění (pokud je to nutné, můžete provést injekce mimo dům a na výlety).
    Nevýhody: mnohem dražší.
  2. "Humulin." Účinná látka: inzulín rozpustný v geneticky modifikovaném stavu.
    Cena: od 500 rublů (za láhev 10 ml), od 1100 rublů (pro kazety).
    Výrobce: Eli Lilly, USA; "BIOTON SA", Polsko.
    Akce: hypoglykemická látka s krátkým účinkem.
    Výhody: lze používat v těhotenství a děti do 18 let.
    Nevýhody: cena je vyšší, opatrně se vztahuje na osoby starší 65 let.

DŮLEŽITÉ! Jakoukoli změnu léčiv by měl kontrolovat lékař. Samošetření je zakázáno!

Diabetické recenze

Olga: "Dlouho jsem léčil diabetes. Vhodný inzulín byl vybrán zkušební a chybovou metodou po velmi dlouhou dobu. Konečně před rokem jmenoval "Actrapid". Od té doby nevím o problémech. Nebyly žádné nežádoucí účinky a nebylo. Velmi spokojen s drogou. "

Victor: "Actrapid" způsobil alergie. Je to škoda, protože známý šel dobře a přivedl cukr zpátky do normálu. "

Victoria: "Před šesti měsíci lékař předepsal lék. Mám rád, že akce začíná téměř okamžitě, za pouhých půl hodiny. Ale s dobou trvání nemůžete odhadnout - pokaždé trochu jinak. Ale je to ještě výhodnější než jiné inzulíny, protože cukr postupně snižuje. "

Anastasia: "Během těhotenství se lékař přestěhoval do" Actrapidu ". Přijala jsem to i tehdy, když jsem již porodila. Několikrát byla dávka upravena - uprostřed termínu se zvýšila potřeba inzulínu. Ale jako celek se mi líbí, že funguje bez jakýchkoliv pupíků a je efektivní. "

Dmitrij: "Zaregistrovali jsme se k mé matce. U ostatních léků se vyskytly problémy s ledvinami a vidění se stalo. S "Aktrapidom" stát byl normalizován, ne naraduetsya. Cukr se udržuje na stejné úrovni, takže už nemám moc starosti o zdraví máma. "

Veronica: "Splňuje cenu a dobré vlastnosti. Ale nelíbí se mi, že ampule neodpovídají všem perům pro injekce. Měl jsem také několikrát hypoglykemii během těhotenství, ale to bylo proto, že lékař nemohl okamžitě zvednout dávku. A je to dobrý lék na cukrovku. "

Závěr

"Actrapid NM" je vysoce kvalitní léčivo pro léčbu diabetes mellitus. Je předepsán lidem v jakémkoli věku, vždy je možnost volby dávky pro každého pacienta individuálně a recenze potvrzují účinnost léku a vzácný výskyt nežádoucích účinků. Proto se doporučuje diabetikům s různými scénáři průběhu onemocnění.

Actrapid nm Penfill

Formy uvolnění

Zpětná vazba pacientů na léčivý přípravek proti penisu

Používám tento lék déle než rok, cukr je vždy normální. Jakmile se zvedne, stávka "Actrapid". Funguje velmi dobře, téměř okamžitě po injekci. Dlouho jsem se nedokázala vypořádat s glukózou v krvi, protože "Aktrapid", můžete říci, začal nový život! Díky vývojářům! Bez něj bych byl mnohem horší. Obecně doporučuji všem, hodně štěstí všem!

Pokyny pro použití přípravku Actrapid nm Penfill

Farmakologický účinek

Actrapid HM - krátkodobě působící insulin, produkovaný rekombinantní DNA biotechnologie s použitím kmene Saccharomyces cerevisiae. Snížení hladiny glukózy v krvi je v důsledku zvýšení intracelulárního transportu po navázání insulinu na inzulinové receptory ve svalové a tukové tkáni a zároveň snižuje rychlost produkce glukózy v játrech.

Normalizace koncentrací glukózy v plazmě (na 4.4-6.1 mmol / l) v / v Actrapid HM léčiva u pacientů na jednotkách intenzivní péče, kteří podstoupili chirurgické zákroky vážné (204 pacientů s diabetem a 1344 pacientů bez diabetu), došlo k hyperglykémie (koncentrace glukózy v plazmě> 10 mmol / l), nechá se snížení úmrtnosti o 42% (4,6% místo 8%). Účinek léku Actrapid NM začíná do půl hodiny po podání a maximální účinek se projevuje v rozmezí 1,5 - 3,5 hodiny, přičemž celková doba trvání účinku je přibližně 7-8 hodin.

Farmakokinetika

T1/2 Inzulin z krevního řečiště je jen několik minut. Trvání účinku inzulínu v přípravcích je způsobeno zejména sací rychlost, která závisí na několika faktorech (např., Dávka inzulínu, způsobu a místa podání tloušťky podkožní tukové vrstvy a typ diabetu). Proto jsou farmakokinetické parametry inzulínu vystaveny významným inter- a intra-individuálním výkyvům.

Cmax inzulínu v plazmě se dosáhne během 1,5 až 2,5 hodiny po podání SC.

Vyjádřená vazba na plazmatické proteiny není pozorována, s výjimkou cirkulujících protilátek proti inzulínu (pokud existují).

Lidský inzulín se štěpí pod účinkem insulinázy nebo enzymů degradujících inzulín a případně také pod účinkem disulfidové isomerasy proteinu.

Předpokládá se, že v molekule lidského inzulínu existuje několik míst štěpení (hydrolýza); nicméně žádný z metabolitů vytvořených v důsledku štěpení není aktivní.

T1/2 je určena rychlostí absorpce z tkáně. Takže T1/2 spíše je měřítkem absorpce a nikoliv mírou uvolňování inzulínu z plazmy (T.1/2 inzulín z krevního řečiště je jen několik minut). Studie ukázaly, že T1/2, je asi 2-5 hodin.

Děti a dospívající

Farmakokinetický profil Actrapid HM léku byl studován v malé skupině dětí s diabetem (18 mužů) ve věku 6-12 let a dospívajících (ve věku 13-17 let). Ačkoli nálezy jsou považovány za omezené, ale přesto ukázaly, že farmakokinetický profil léku Actrapid HM u dětí a dospívajících byl podobný jako u dospělých. Současně byly rozdíly mezi různými věkovými skupinami odhaleny ukazatelem jako Cmax, což opět zdůrazňuje potřebu individuálního výběru dávky.

Předklinické údaje o bezpečnosti

V preklinických studiích, včetně studií farmakologické bezpečnosti, studie toxicity podávání opakovaných dávek, studie genotoxicity, kancerogenního potenciálu a rozsahu reprodukční toxicity, byly identifikovány specifické rizika pro jednotlivce.

Forma uvolňování, složení a balení

Injekční roztok transparentní, bezbarvá.

Pomocné látky: Chlorid zinečnatý - asi 7 ug, glycerol (glycerin), - 16 mg m-kresol - 3 mg Hydroxid sodný - 2,6 mg a / nebo kyselina chlorovodíková, - 1,7 mg (k úpravě pH), voda d / a - až do 1 ml.

3 ml - bezbarvé skleněné kazety (5) - blistry (1) - kartonové obaly.

* 1 IU odpovídá 35 μg bezvodého lidského inzulínu.

Dávkovací režim

Lék je určen pro p / to a / v úvodu.

Dávka nastavit individuálně, s přihlédnutím k potřebám pacienta.

Typicky je potřeba inzulinu 0,3 až 1 IU / kg / den. denní požadavky inzulinu může být vyšší u pacientů s inzulinovou rezistencí (např., v pubertě a u obézních pacientů), a dále - u pacientů se zbytkovou endogenní produkci inzulínu.

Lék se podává 30 minut před jídlem nebo lehkým lehkým občerstvením obsahujícím sacharidy.

Actrapid HM je krátkodobě působící inzulín a může být použit v kombinaci s dlouhodobě působícími inzuliny.

Actrapidum HM se obvykle injektuje sc do oblasti přední břišní stěny. Pokud je to vhodné, mohou se injekce provádět také v oblasti stehna, v oblasti gluteu nebo v oblasti deltového svalu ramene. Když je droga vstřikována do přední břišní stěny, je dosažena rychlejší absorpce než při injekci do jiných oblastí. Pokud je injekce provedena do roztaženého kožního záhybu, minimalizuje se riziko náhodné intramuskulární injekce léčiva. Jehla by měla zůstat pod kůží po dobu nejméně 6 sekund, což zaručuje plnou dávku. Je nutné neustále měnit místo vpichu v anatomické oblasti, aby se snížilo riziko lipodystrofie.

In / m injekce jsou také možné, ale pouze pro předpis lékaře. Přípravek Actrapid NM lze podávat i iv a tyto postupy mohou provádět pouze lékaři.

U / v léčivém přípravku Actrapid HM Penfill je z kazety povoleno pouze výjimečně, pokud nejsou k dispozici žádné lahvičky. V takovém případě byste měli lék vytočit do inzulínové stříkačky bez soupravy vzduchu nebo infuze se systémem infuzí. Tento postup by měl provádět pouze lékař. Přípravek Actrapid HM Penfill je určen pro použití s ​​injekčními systémy pro zavedení jehel Novo Nordisk inzulínu a NovoFine nebo NovoTvist. Měla by být dodržena podrobná doporučení pro použití a podávání léku.

Souběžné nemoci, zejména infekční a spojené s horečkou, obvykle zvyšují potřebu inzulínu. Korekce dávky léku může být také nutná, pokud má pacient souběžné onemocnění ledvin, jater, nadledvin, hypofýzy nebo štítné žlázy.

Potřeba úpravy dávkování může také nastat při změně tělesné zátěže nebo při normální stravě pacienta. Korekce dávky může být vyžadována při přenosu pacienta z jednoho typu inzulínu na jiný.

Předávkování

Určitá dávka potřebná pro předávkování inzulínem nebyla stanovena, avšak hypoglykemie se může postupně vyvinout, pokud se podávají příliš vysoké dávky inzulínu vzhledem k potřebám pacienta.

Jednoduchá pacientská hypoglykémie může být eliminována užíváním glukózy nebo potravin obsahujících cukr. Proto pacienti s diabetem by měly vždy nosit výrobky obsahující cukr.

V případě těžké hypoglykemie, kdy pacient je v bezvědomí, vstup od 0,5 mg do 1 mg glukagonu / m nebo M / k (mohou být podávány školená osoba), nebo v / v roztoku glukózy (dextrózy) (může vstoupit pouze zdravotnického pracovníka). Je také nutné v / dextrózou vstupuje-li po 10-15 minut po podání glukagonu, pacient neměl nabýt vědomí. Po zotavení vědomí pacienta je doporučeno, aby se potraviny bohaté na sacharidy pro prevenci recidivy hypoglykemie.

Lékové interakce

Existuje celá řada léků, které mají vliv na potřebu inzulinu. Hypoglykemický účinek inzulínu zvýšit perorální antidiabetika, inhibitory monoaminooxidázy, inhibitory angiotensin konvertujícího enzymu, inhibitory karboanhydrázy, selektivní beta-blokátory, bromokriptin, sulfonamidy, anabolické steroidy, tetracykliny, clofibrat, ketokonazol, mebendazol, pyridoxin, theofylinu, cyklofosfamid, fenfluramin, léky lithiové salicyláty,

Hypoglykemický účinek inzulínu znehodnocených perorální antikoncepce, steroidů, hormonů štítné žlázy, thiazidová diuretika, heparin, tricyklická antidepresiva, sympatomimetika, růstový hormon (somatropinem), danazol, klonidin, blokátory kalciového kanálu pomalé, diazoxid, morfin, fenytoin, nikotin.

Beta-adrenoblokátory mohou maskovat příznaky hypoglykemie a obnovit obtížnost po hypoglykémii. Octreotid / lanreotid může jak zvýšit, tak snížit potřebu inzulínu.

Alkohol může zvýšit nebo snížit hypoglykemický účinek inzulinu.

Přípravek Actrapid NM lze přidávat pouze těm sloučeninám, s nimiž je známo, že jsou kompatibilní. Některé léky (například přípravky obsahující thioly nebo siřičitany) při přidání do inzulínového roztoku mohou způsobit jeho degradaci.

Nežádoucí účinek

Nejčastějším nežádoucím jevem při užívání inzulínu je hypoglykemie. V klinických studiích, jakož i v průběhu užívání léku po jeho uvedení do spotřebitelský trh, bylo zjištěno, že výskyt hypoglykémie se mění v závislosti na populaci pacientů, režimu dávkování léku a kontrolního glikemii.Na počáteční fázi inzulinu může dojít k porušení lomu, otok a reakce v místě aplikace injekce (včetně bolesti, zarudnutí, kopřivka, zánět, modřiny, otok a svědění v místě vpichu). Tyto příznaky jsou obvykle dočasné. Rychlé zlepšení glykemické kontroly může vést ke stavu "akutní bolestivé neuropatie", která je obvykle reverzibilní.

Intenzifikace inzulinové terapie s prudkým zlepšením sacharidů kontrole metabolismu může vést k dočasnému zhoršení diabetické retinopatie, zatímco ve stejnou dobu, dlouhodobé zlepšení glykemické kontroly snižuje riziko progrese diabetické retinopatie. Seznam nežádoucích účinků je uveden níže.

Všechny níže uvedené nežádoucí účinky, založené na datech z klinických studií, jsou seskupeny podle frekvence vývoje podle MedDRA a orgánových systémů. Výskyt nežádoucích účinků je definován jako: velmi často (≥1 / 10); často (≥1 / 100 až <1/10); нечасто (≥1/1000 до <1/100); редко (≥1/10000 до <1/1000), очень редко (< 1/10000) и неизвестно (невозможно оценить на основании имеющихся данных).

Poruchy imunitního systému: zřídka - kopřivka, kožní vyrážka; velmi vzácně - anafylaktické reakce.

Poruchy metabolismu a výživy: velmi často - hypoglykemii.

Porušení z nervového systému: zřídka - periferní neuropatie ("akutní bolestní neuropatie").

Poruchy ze strany výhledu: vzácná refrakční chyba; velmi zřídka diabetická retinopatie.

Poruchy z kůže a podkožních tkání: zřídka - lipodystrofie.

Celkové poruchy a poruchy v místě aplikace: zřídka - reakce na místech podání; zřídka - otoky.

Popis jednotlivých nežádoucích účinků:

Zn velmi vzácnou reakci, generalizované hypersenzitivity (včetně generalizované kožní vyrážka, svědění, pocení, gastrointestinální obtíže, angioneurotický edém, dušnost, rychlé srdeční frekvence, snížení krevního tlaku a mdloby / ztrátu vědomí, které jsou potenciálně život ohrožující.

Hypoglykémie je nejčastějším vedlejším účinkem. To se může vyvinout v případě, že dávka inzulinu je vzhledem k potřebě inzulinu příliš vysoká. Těžká hypoglykémie může vést ke ztrátě vědomí a / nebo křeče, dočasné nebo trvalé poškození mozkové funkce, nebo dokonce smrt. Symptomy hypoglykemie se obvykle vyvíjet najednou. Ty mohou zahrnovat „studený pot“, bledou kůži, únavu, nervozitu nebo třes, úzkost, neobvyklou únavu nebo slabost, dezorientace, zhoršení koncentrace, ospalost, vyjádřil pocit hladu, rozmazané vidění, bolesti hlavy, nevolnost a bušení srdce palpitace.

Bylo hlášeno, že se jedná o neobvyklé případy lipodystrofie. Lipodystrofie se může vyvinout v místě injekce.

Indikace

- naléhavé stavy u pacientů s diabetes mellitus, doprovázené porušení glykemické kontroly.

Kontraindikace pro použití

- přecitlivělost na lidský inzulín nebo na jakoukoli složku, která je součástí tohoto léku.

Použití v těhotenství a laktaci

Omezení užívání inzulinu během těhotenství neexistuje, protože inzulín neprochází placentární bariérou.

Jak hypoglykémie, tak hyperglykemie, která se může vyvinout v případech nedostatečně zvolené léčby, zvyšují riziko vzniku plodových malformací a úmrtí plodu. Těhotné ženy s diabetem by měly být během těhotenství pozorovány, potřebují zvýšit kontrolu glykémie; stejná doporučení platí pro ženy, které plánují těhotenství. Potřeba inzulínu obvykle klesá v prvním trimestru těhotenství a postupně se zvyšuje ve druhém a třetím trimestru.

Po porodu se potřeba inzulínu zpravidla rychle vrátí na úroveň, která byla zaznamenána před těhotenstvím. Také neexistují žádná omezení pro použití přípravku Actrapid NM v období kojení. Vykonávání inzulinové terapie u žen během kojení není pro dítě nebezpečné. Může však být nezbytné upravit režim dávkování přípravku Actrapid HM a / nebo dietu.

Žádost o porušení funkce jater

Žádost o porušení funkce ledvin

Zvláštní instrukce

Nedostatek dávky nebo přerušení léčby, zejména u diabetu 1. typu, může vést k vývoji giperglikemii.Kak Obvykle první příznaky hyperglykemie se objevují postupně v průběhu několika hodin nebo dní. Příznaky hyperglykémie jsou žízeň, časté močení, nevolnost, zvracení, ospalost, zarudnutí a suchost, sucho v ústech, ztráta chuti k jídlu, stejně jako vzhled zápach acetonu v dechu. Bez správné léčby hyperglykémie u pacientů s diabetem typu 1 může vést k diabetické ketoacidózy - stav, který je potenciálně letální.

Hypoglykemie se může vyvinout, pokud se podává příliš vysoká dávka inzulínu vzhledem k potřebám pacienta.

Přeskakování jídel nebo neplánované intenzivní cvičení může vést k hypoglykémii.

Po kompenzaci metabolismu uhlohydrátů, například při intenzivní léčbě inzulínem, se u pacientů, u kterých je třeba informovat pacienty, mohou projevit příznaky, které jsou pro ně typické, prekurzory hypoglykemie. Běžné příznaky - prekurzory mohou zmizet s prodlouženým průběhem diabetu.

Přenos pacientů na jiný typ inzulínu nebo na inzulin jiného výrobce musí být prováděn pouze pod lékařským dohledem. Pokud se koncentrace, výrobce, typ, druh (lidský inzulín, analog inzulínu lidského původu) a / nebo výrobní metoda změní, může být vyžadována změna dávky inzulínu. Pacienti, kteří přecházejí na léčbu přípravkem Actrapid HM, mohou vyžadovat změnu dávky nebo zvýšení frekvence injekcí ve srovnání s dříve použitými inzulinovými přípravky. Pokud je třeba přenést pacienty na léčbu přípravkem Actrapid HM, je třeba provést úpravu dávky, a to již při podání první dávky nebo v prvních týdnech nebo měsících léčby.

Stejně jako v případě léčby jiných inzulinových přípravků se může vyvinout reakce v místě vpichu, která se projevuje tím, bolesti, zarudnutí, vyrážka, zánět, krevní výrony, otoky a svědění. Pravidelné změny v místě injekce ve stejné anatomické oblasti pomohou snížit příznaky nebo zabránit vzniku těchto reakcí. Reakce obvykle zmizí několik dní až několik týdnů. Ve vzácných případech může být nezbytné zrušit Actrapid NM v důsledku reakcí v místě podání. Před cestou, v důsledku změny časových pásem, pacient by se měl poradit s lékařem, protože změna časového pásma znamená, že pacient by měl jíst nebo aplikovat inzulín v jinou dobu.

Při přidávání Actrapid HM léku v infuzním roztoku, množství inzulínu absorbované infuzní systém, nepředvídatelně, a proto je použití přípravku Actrapid HM v CSII není dovoleno.

Současné užívání léků thiazolidindionové skupiny a inzulínových přípravků

Byly hlášeny případy chronického srdečního selhání při léčbě pacientů s thiazolidindiony v kombinaci s inzulínovými přípravky, zejména pokud mají takoví pacienti rizikové faktory pro rozvoj chronického srdečního selhání. Tuto skutečnost je třeba vzít v úvahu při určování kombinované léčby pacientů s thiazolidindiony a inzulinovými přípravky. Při jmenování takové kombinované léčby je nezbytné provést lékařské vyšetření pacientů s cílem identifikovat příznaky a příznaky chronického srdečního selhání, zvýšení tělesné hmotnosti a přítomnost edému. Pokud se u pacientů zhorší příznaky srdečního selhání, léčba thiazolidindiony by měla být přerušena.

Dopad na schopnost řídit vozidla a pracovat s mechanismy

Pacientova schopnost koncentrace a rychlost reakce může být porušena v průběhu hypoglykémie, které mohou představovat nebezpečí v situacích, kdy jsou zapotřebí zejména tyto funkce (například při řízení nebo obsluze strojů a mechanismů). Pacienti by měli být poučeni, aby přijali opatření k zabránění vzniku hypoglykemie při řízení vozidel. To je důležité zejména u pacientů s nepřítomností nebo snížení závažnosti symptomů-hlasatele rozvoj hypoglykémii nebo trpících hypoglykemie častá. V těchto případech by měla být zvážena vhodnost řízení vozidel a provádění takových prací.

Který inzulín je lepší? Část 1: Léčba přípravkem Actrapid vs. Novorapid.

Který inzulín je lepší: novorapid nebo aktrapid? Rozumím.
Řeknu vám, drahí čtenáři, co je podle mého názoru inzulín výše uvedeného, ​​a vysvětlím proč.
Takže s těmito dvěma drogami osobně znám. Oba mají své výhody a nevýhody.

Inzulin actrapid.
Actrapid (vyráběný firmou Novo Nordisk, Dánsko, Indie) je inzulin krátkého vrcholu účinku, který je produktem genetického inženýrství. Kapalina je čirá, bez barvy, je uvolněna v 10 ml injekční lahvičce. (Penfill) s objemem 1,5 nebo 3 ml. Jedna lahvička nebo injekční stříkačka obsahuje sto jednotek inzulínu. Samotná inzulínová herečka má specifický zápach. Začíná pracovat 30 minut po intramuskulární injekci do břišní oblasti. Pokud kolitida v ruce - asi 35-40 minut čekání před jídlem. Hýždě a stehna jsou o něco delší. To je způsobeno skutečností, že každé místo určené k zavedení inzulínu má vlastní míru absorpce léčiva. Pík účinku aktrapidu se vyskytuje v intervalu 1 až 3 hodin po podání léčiva. V tomto okamžiku potřebujete něco k jídlu na 1-2 jednotky zrna (HU): ovoce, talíř ovesné kaše nebo sklenici jogurtu se sušenkou, atd. Obvykle jsou předepsány 3 injekce denně (ráno, oběd a před večerním jídlem). Mezi hlavními jídly by měla být alespoň 3 hodiny, jinak byste mohli způsobit hypoglykemii.

Jaké jsou výhody? Je váš inzulin Actrapid hodný vaší pozornosti? Rozhodně je nezbytné předepisovat inzulinu anactrapid dětem ve věku 7 až 15 let. A také děti od 0 do 2 let. Proč?
Děti jíst často, takže možnost s občerstvením je pro ně ideální. Hlavními úrovně opatření cukru v krvi, protože to není jen sledovat, kolik mateřské mléko pili dítě (a to je mimochodem poměrně bohatá glukóza), nemůžete přesně vědět, kolik obilovin chce pít (pokud láhev-krmení). V období od 0 do 2 let je velmi důležité krmit vaše dítě často, vyvážený, a co je nejdůležitější, užitečné pro kostru a orgány vyvíjet správně.

Sedmileté děti již víceméně rozumějí tomu, co je "nemožné" a "nezbytné". Samozřejmě je zpravidla těžké, aby malé děti vydržely 30 minut po injekci k jídlu. Ale s časem (s věkem) si zvyknou, i když s obtížemi kvůli jejich neklidu. Protože mají v myslích, že "nemůžete jíst těsně po injekci", "musíte jíst, jestliže jste již udělali výstřel", "Nemůžete přeskočit svačinu". K dispozici je jeden VUT. Pokud je to nezbytné, je obtížné přejít z aktrapidu na jiný nevláknový inzulín, protože si po jídle zvykli na občerstvení po jídle, lidé budou neustále pociťovat hlad.

Nepochybně plus pro děti - přítomnost občerstvení. Děti všech dob něco žvýkat, trávení potravy rychle a téměř vždy jsou hladoví, protože jejich tělo roste a potřeby mikro a makro elementů, které vstupují do těla pouze s jídlem.

Stojí za zmínku, že tento plus často působí jako obrovské mínus. Alespoň jednou, ale každý rodič, jehož dítě je nemocné cukrovkou, tváří v tvář situaci, kdy dítě odmítá jíst, zatímco inzulín je již zadali (například když vy injekci, že dítě chce jíst, ale za půl hodiny ztratil chuť k jídlu). To vše je doprovázeno hysterii, slzami a rozmary. V takovém případě se zmatená matka nebo otec obvykle pokusí buď přesvědčit své dítě, aby trochu jídlo, nebo nařídil okamžitě přestat křičet a jíst, co potřebujete. Pokud je dítě nemocné a naprosto nechce jíst, dejte mu sladký čaj nebo džus. Samozřejmě, není to nejužitečnější a nejlepší způsob, jak se vyhnout situaci, ale přinejmenším hypoglykémie nepřijde. Nedoporučuji lidem od 16 a více let předepsat inzulin anactrapid z toho prostého důvodu, že svačiny často narušují učení / práci. Ne každý má odvahu, aby si během pár párty, zkoušky, v práci apod.
Obecně jsem dal tento inzulín s plusem.
A přesto je to vaše volba. Právě jsem předkládal svůj názor na tento inzulín. Každá osoba má své vlastní vlastnosti, touhy a zvyky. Co je nepřijatelné pro někoho, možná pro někoho jiného.

Inzulin novorapid.

Inzulin novorapid (vyráběný společností Novo Nordisk, Dánsko, Indie) je také krátkou špičkou. Podle vůně, barvy, konzistence, formy uvolnění novorapid nic z aktrappid se neliší. Ale existují významné rozdíly. Aktivace začíná 10 minut po intramuskulární injekci do žaludku. Pokud jde o kolitidu v rukou, stehnech a hýždě, musíte počkat trochu déle (10 až 20 minut). Myslím, že to je plus. Vzal jsem si výstřel, trochu jsem čekal (můžete si umýt ruce, zakrýt stůl) a klidně můžete začít jíst. Často po injekci jsem na něj zapomněl asi půl hodiny, což vyžaduje čekání na herečku, usínání a rozptýlení. Přirozeně přišla hypoglykemie. A zatímco je poměrně těžké.

Novorapid můžete střípat 4-5krát denně, protože je rychle vstřebáván a doba jeho působení je kratší než doba působení aktrapidu. To je plus.

Pokud nemáte zvláštní dietu, pokud práce nebo studium neumožňuje vám jíst úplně a tak často, jak je to nutné - tento inzulín je pro vás ideální. Chtěla jsem - propichla jsem a jedla. Nechtěl - neměl bodnout, neměl jíst.

Další výhodou tohoto inzulínu. Pokud z nějakého důvodu nemáte čas podat injekci 10 minut před jídlem, můžete zadat inzulin přímo před nebo hned po jídle.

Nevýhody: Děti do 2 let se nedoporučují, protože nebyly provedeny klinické studie. Může se také objevit individuální citlivost na jakoukoli složku inzulínu (zarudnutí, svědění v místě vpichu). Také lidé, kteří jsou převedeni z herečky a jiného inzulínu na špičkové účinky na novorapid, je velmi obtížné zvyknout si na novou dietu. V intervalech mezi základními jídly už chcete jíst zvyk. Ruce dosahují pro pechenyushkam, jogurty atd.

Obecně platí, že tento inzulín jsem dal pevný čtyři, protože to může být přizpůsobeno na maximum pro sebe a můj rytmus života.
Důležité! Než začnete volit mezi těmito nebo těmi inzulinem, poraďte se s endokrinologem. Řekne vám, který inzulín vám vyhovuje.

Více Článků O Diabetu

C-peptid znamená "spojovací peptid" v překladu z angličtiny. To je ukazatel vylučování vlastního inzulínu.

Bionime Rightest GM 300 (Bionime Rightest GM 300) je nová generace měřidel glukózy v krvi pro měření hladiny cukru v krvi. Kombinuje přesnost, spolehlivost a snadné použití.

Konzumace zeleniny s diabetem je považována za normu, protože jsou bohaté na vitální vlákninu (vlákno), bez níž se lidské tělo nemůže samočisticím. Vedle této funkce pomáhají zelenina s diabetem typu 1 a typu 2 kontrolovat hladinu cukru v krvi, snižovat váhu v obezitě a zlepšovat metabolické procesy v těle.