loader

Hlavní

Komplikace

Insulin Apidra (Epaidra): recenze, pokyny k použití glulisinu

"Apidra", "Epaidra", inzulín-glulisin - hlavní účinná látka léčivého přípravku je analoge lidského rozpustného inzulínu, získaného pomocí genetického inženýrství.

Jeho síla je rovna rozpustnému lidskému inzulínu. Ale Apidra začíná působit rychleji, i když trvání léku je o něco méně.

Farmakologické vlastnosti

Farmakodynamika. Hlavním účinkem inzulínu a všech jeho analogů (inzulin-glulisin není výjimkou) je normalizace hladiny cukru v krvi.

Díky gluzóze inzulínu je koncentrace glukózy v krevním řečišti snížena a stimuluje její absorpci periferními tkáněmi, zejména mastnými, kosterními a svalovými. Navíc inzulín:

  • inhibuje produkci glukózy v játrech;
  • zvyšuje syntézu proteinů;
  • inhibuje proteolýzu;
  • inhibuje lipolýzu v adipocytech.

Studie prováděné se zdravými dobrovolníky a pacienty s diabetem prokázaly, že podkožní podávání inzulínu glulisin nejen snižuje čekací dobu expozice, ale také snižuje dobu expozice léku. To ho odlišuje od lidského rozpustného inzulínu.

Při subkutánním podání se inzulin-glulisinův účinek snižující hladinu inzulinu v krvi začíná o 15-20 minut později. U intravenózních injekcí je účinek lidského rozpustného inzulínu a účinek inzulínu-glulisinu na glukózu v krvi přibližně stejný.

Jednotka přípravku Apidra má stejnou hypoglykemickou aktivitu jako jednotka lidského rozpustného inzulínu. V klinických studiích u pacientů s diabetem typu 1 byly hodnoceny hypoglykemické účinky lidského rozpustného inzulínu a léčivého přípravku Apidra.

Oba se podávaly v dávce 0,15 U / kg subkutánně v různých časech vzhledem k 15minutovému jídlu, které se považuje za standardní.

Výsledky výzkumu ukázaly, že inzulín-glulisin podávaný 2 minuty před jídlem poskytuje stejné přesné glykemické sledování po požití lidského rozpustného inzulínu, jehož injekce byla provedena 30 minut před jídlem.

Pokud je inzulin-glulizin podáván 2 minuty před jídlem, léčivo poskytuje dobré glykemické sledování po jídle. Lepší než při podávání lidského rozpustného inzulínu 2 minuty před jídlem.

Inzulin-glulisin, který byl podán 15 minut po začátku jídla, poskytl glykemický monitoring po jídle podobný tomu, který byl podáván lidským rozpustným inzulinem podávaným 2 minuty před začátkem jídla.

Studie první fázi se provádí s drogou Apidra, normální lidský inzulín a inzulín lispro, skupina pacientů s obezitou a cukrovkou, ukázala, že tito pacienti inzulín glulisin neztratil svou kvalitu rychlou akci.

V této studii se rychlost dosažení 20% z celkové plochy pod křivkou „úroveň čase» (AUC) pro inzulín glulisin byla 114 minut na inzulín lispro-minutu a -121 na rozpustný lidský inzulín - 150 minut.

AUC (0-2 hodin), jak odráží brzy hypoglykemickou aktivitu byl v tomto pořadí na inzulínu glulisin - 427 mg / kg pro lispro inzulínu - 354 mg / kg a u rozpustného humánního inzulinu - 197 mg / kg.

Diabetes mellitus 1. typu

Klinické studie. U diabetu typu 1 byl inzulín-lispro srovnáván s inzulinem-glulisinem.

Ve třetí fázi klinické studie, která trvala 26 týdnů, byli pacienti s diabetem typu 1 injekcí inzulín glulisin krátce před jídlem (u těchto pacientů je inzulin glargin základním inzulínem).

V těchto lidí, inzulín glulisin ve vztahu ke kontrole glykémie byl srovnáván s inzulín lispro, a byla hodnocena změnou koncentrace glykovaného hemoglobinu (YL1s) na konci studie do výchozího bodu.

Pacienti byli pozorováni, zjištěni samočinným sledováním, srovnatelnými hodnotami glukózy v krevním oběhu. Rozdíl mezi přípravkem inzulin-glulizin a přípravkem inzulín-lyspro byl takový, že když byl první podáván, nebylo nutné zvýšit dávku hlavního inzulínu.

Klinické studie třetí fáze, která trvá 12 týdnů (jako dobrovolníci byli vyzváni, aby u pacientů s diabetem 1. typu za použití jako základní terapie, inzulin glargin), ukázaly, že inzulín glulisin racionalitu injekce bezprostředně po jídle byla srovnatelná s účinností se injekce inzulínu glilizina bezprostředně před jídlem (0-15 minut). Nebo 30-45 minut před jídlem lidského rozpustného inzulínu.

Pacienti, kteří úspěšně absolvovali testy, byli rozděleni do dvou skupin:

  1. První skupina užívala inzulinové mšice před jídlem.
  2. Druhá skupina byla podávána lidský rozpustný inzulín.

Subjekty první skupiny zaznamenaly významně větší pokles hladiny HbA1C než u dobrovolníků ve skupině 2.

Diabetes mellitus typ 2

Za prvé, klinické studie třetí fáze se vyskytly během 26 týdnů. Byly následovala 26-týdenní studii bezpečnosti, což bylo nezbytné porovnat účinek léku Apidra (0-15 minut před jídlem) s lidským inzulínem (30-45 minut před jídlem).

Obě tyto léky byly podány pacientům s diabetem typu 2 subkutánně (inzulín-isofan jako hlavní inzulín). Průměrný index tělesné hmotnosti osob byl 34,55 kg / m2.

Pokud jde o změnu koncentrací HbA1C po šesti měsících léčby, inzulín-glulisin vykazoval srovnatelnost s lidským rozpustným inzulínem v porovnání s počáteční hodnotou tímto způsobem:

  • pro lidský rozpustný inzulín - 0,30%;
  • pro inzulín-glulisin-0,46%.

A po 1 roce léčby se obrázek změnil takto:

  1. pro lidský rozpustný inzulín, 0,13%;
  2. pro inzulín-glulisin - 0,23%.

Většina pacientů účastnících se této studie okamžitě smíchala inzulin-isofan s inzulínem s krátkodobě působícím inzulinem těsně před injekcí. V době randomizace 58% pacientů užívalo hypoglykemické léky a zajistilo pokyny, aby pokračovaly ve stejném dávkování.

V kontrolovaných klinických studiích u dospělých nedošlo k rozdílu v účinnosti a bezpečnosti inzulinu-glulisinu při analýze podskupin izolovaných podle pohlaví a rasy.

V Apidra asparagin substituci aminokyseliny v pozici B3 lidského inzulínu na lysin, a kromě toho je lysin v poloze B29 je kyselina glutamová přispívá k rychlé absorpci.

Zvláštní skupiny pacientů

  • Pacienti s poruchou funkce ledvin. V klinické studii prováděné u zdravých jedinců se širokým spektrem funkčních renálních podmínek (clearance kreatininu (CC)> 80 ml / min, 30-50 ml / min,

Důležité! Opakované těžké záchvaty hypoglykemie mohou vést k porážce nervového systému. Epizody závažné a prodloužené hypoglykémie představují vážnou hrozbu pro život pacienta, stejně jako s rostoucím stavem, dokonce i letální výsledek je možný.

V místě aplikace léku jsou běžné projevy přecitlivělosti časté:

Tyto reakce jsou obecně přechodné a nejčastěji zmizí při další léčbě.

Taková reakce ze subkutánní tkáně, jako je lipodystrofie, je velmi vzácná, ale může se objevit kvůli změně místa injekce (není možné injekci inzulínu do stejné oblasti).

Společné poruchy

Systémové projevy přecitlivělosti se objevují častěji, avšak pokud se vyskytnou, následující příznaky:

  1. urtikárie;
  2. udušení;
  3. pocit zdrženlivosti v hrudi;
  4. svědění;
  5. alergická dermatitida.

Zvláštní případy generalizované alergie (včetně anafylaktických projevů) ohrožují život pacienta.

Těhotenství

Informace o užívání inzulínu-glulisinu těhotnými ženami nejsou k dispozici. Reprodukční pokusy na zvířatech nevykazovaly žádný rozdíl mezi lidským rozpustným inzulínem a inzulínem-glulisinem v souvislosti s těhotenstvím, vývojem plodu, porodem a porodem a vývojem po porodu.

Předepisování léku těhotným ženám je však třeba provést velmi pečlivě. Během léčby by měly být hladiny cukru v krvi pravidelně sledovány.

Pacienti, kteří měli diabetes mellitus před těhotenstvím nebo kteří vyvinuli gestační diabetes těhotných žen, musí udržovat glykemickou kontrolu po celou dobu.

V prvním trimestru těhotenství může být potřeba pacientů s inzulínem snížit. Ale zpravidla se v následujících trimestrech zvyšuje.

Po podání se opět sníží potřeba inzulínu. Ženy, které plánují těhotenství, by o tom měly informovat svého lékaře.

Dosud není známo, zda je inzulin-glulisin schopen proniknout do mateřského mléka. Ženy během kojení mohou vyžadovat úpravu dávky a dietu.

Děti a dospívající

Inzulín-glulizin lze užívat u dětí po dosažení 6 let věku a u dospívajících. Děti do 6 let věku nepředepisují lék, protože neexistují žádné klinické informace.

inzulinové mšice

Lidé. Dejte zpětnou vazbu, kdo je na APIDRE - co to je a co se jí. Kdo přešel z Humalogu do Apidry? Stojí to za to, nebo nemůžeme vyjít ven?

Maria Goncharova napsala 11. listopadu 2014: 08

Byl jsem na Apidře, když jsem se onemocněl. Inulín ultra krátké akce, podobně jako humalog. Přešel jsem z apidry na novopid, neviděl jsem rozdíl, cukr byl stejný.

Denis Lavrov napsal dne 12. listopadu 2014: 04

U Humalog podle jednoho vrcholem mezi 1 a 2 hodinami, další hodinu, maximální doba trvání až 5 hodin, Apidra vrchol po 1,5 hodiny, doba trvání 4 hodin. To je druh hlavního rozdílu. Sampo propouští lékaře na podíl Lantos / Apidra měsíc

Elena Antonets napsala 12. listopadu 2014: 07

Zohlednění názoru někoho v této věci nemá smysl, protože účinek inzulínu je vždy individuální a závisí na stavu podkožního tuku, přítomnosti lipodystrofií, individuální reakci na pH roztoku inzulinu a jeho složek, hladinu albuminu v krvi apod. a podobně.

Svetlana Ruslanová napsala 13. listopadu 2014: 04

Lví, a co je dosavisvisimost? (Jsem khumalogue a já nevím, co to je..)

Anna a Sofia Zyryanov napsali 13. listopadu 2014: 01

Světlana, to je doba, kdy trvání účinku inzulínu závisí na velikosti dávky. Tedy. Čím je dávka menší, tím kratší je doba trvání akce. Jak je to tak))

Svetlana Ruslanová napsala 13. listopadu 2014: 010

Jo. děkuji moc!

Stránka byla smazána. Julia Ayub (Libanon) napsala 13. listopadu 2014: 03

Hmm. Elena a novorapid má závislost na dávce? Jsem o tom všichni víme, že čím více, tím pomaleji stravitelné považován, ale upřímně řečeno, může být v tom, že jsem málokdy píchnout si dostatek inzulínu, ale při vztyčení nikdy nevšiml, že mám už přijde dlouhá doba - NovoRapid a Humalog s stejnou rychlostí a velmi rychle. Obecně platí, že mám tento inzulin dobře, jaksi velmi rychle pracuji, řekl bych, že je často výrazně rychlejší než jídlo, a to i při velké dávce je také velmi rychlá práce pro ně. Dokonce i když budu jíst některé rychlé sacharidy, pak nezvedu cola současně s jídlem a cukrem, a pokud je pomalý, pak po jídle výrazně. Problémy se žaludkem Nemám žádné známky. Je to takový inzulínový účinek na mě, nebo je to pro mě tak dobře fungující? ).

Anna a Sofia Zyryanov napsali 13. listopadu 2014: 010

Yul trvá déle z hlediska trvání akce))), tj pokud je dávka malá, pak akce skončí po dvou třech hodinách místo osmi, které jsou uvedeny v instrukcích. No, pokud je dávka velká, může se akce dostat nad zadanou.))) Je mi líto, že jsem odpověděla místo Eleny... není to přesně profesionální jazyk)))

Stránka byla smazána. Julia Ayub (Libanon) napsala 13. listopadu 2014: 04

Anh, díky samozřejmě, ale já jsem v nečinnosti mluví o něčem jiném, a zeptejte se, zda je to spravedlivé) To je to, co já vím, vždy to, co říkáte, kromě Elena také to řekl výše, jen jsem napsal, že jsem stejně rychle působící Humalog, které jako vysvětlil Elena nemá žádnou odpověď na dávku, takže se NovoRapid s ním nemám pocit, že reakce na dávku, to je také velmi rychle, dokonce jsem si myslel, že možná rychlejší Humalog jsem cucal, jak jsem nejsou závislé na injekci dávky, a to jak super rychlé na mě. Otázkou je, proč? No, a za druhé, cítil jsem nějaký rozdíl, jaký druh inzulínu, a kde se například čerpadlo, abych byl lepší Humalogu, NovoRapid a pera.

APIDRA

Řešení pro zavedení s / c průhledné, bezbarvé nebo téměř bezbarvé.

Pomocné látky: m-kresol, trometamol, chlorid sodný, polysorbát 20, hydroxid sodný, koncentrovaná kyselina chlorovodíková, voda d / u.

3 ml - bezbarvé skleněné kazety (1) - kazetové systémy OpticKlik (5) - balení karton.
3 ml - bezbarvé skleněné kazety (5) - obaly celulárního obrysu (1) - balení z lepenky.

Inzulin glulisin je rekombinantní analog lidského inzulínu, který je stejný jako síla rozpustného lidského inzulínu, ale začíná působit rychleji a má kratší dobu působení.

Nejdůležitějším činitelem inzulínu a analogů inzulínu, včetně inzulinu glulisin, je regulace metabolismu glukózy. Inzulin snižuje koncentraci glukózy v krvi, stimuluje absorpci glukózy periferními tkáněmi, zejména kosterním svalstvem a tukovým tkáním, a také inhibuje tvorbu glukózy v játrech. Inzulín inhibuje lipolýzu v adipocytech, proteolýzu a zvyšuje syntézu proteinů. Studie provedené u zdravých dobrovolníků a pacientů s diabetes mellitus prokázaly, že při podávání inzulinu začne inzulín glulisin působit rychleji a má kratší dobu účinku než rozpustný lidský inzulín. S n / do zavedení hypoglykemického účinku se vyvíjí po 10-20 minutách. Při intravenózním podání mají hypoglykemické účinky inzulínu glulisin a rozpustného lidského inzulínu stejnou sílu. Jedna jednotka inzulínu glulisinu má stejnou hypoglykemickou aktivitu jako jedna jednotka rozpustného lidského inzulínu.

Ve fázi I studie u pacientů s diabetem typu 1 byla hodnocena hypoglykemické inzulín glulisin profily a rozpustného humánního inzulinu, podávaného s / c v dávce 0,15 IU / kg v různých časových vzhledem ke standardní 15 minut stravování.

Výsledky studie ukázaly, že inzulin glulisin podávaný 2 minuty před jídlem poskytl stejnou hladinu kontroly glukózy po jídle jako rozpustný lidský inzulin podávaný 30 minut před jídlem. Při podání 2 minuty před jídlem poskytl inzulín glulisin po jídle lepší kontrolu nad glukózou než rozpustný lidský inzulin podávaný 2 minuty před jídlem. Inzulin glulisin, podávaný 15 minut po začátku jídla, poskytl po jídle stejnou kontrolu hladiny glukózy jako rozpustného lidského inzulínu podaného 2 minuty před jídlem.

Studie fáze I, se provádí s inzulínem glulisin, inzulínem lispro a normálním lidským inzulínem u skupiny obézních pacientů, prokázala, že tito pacienti inzulín glulisin šetří čas efektu. V této studii, je doba pro dosažení 20% z celkové AUC byla 114 min pro inzulín glulisin, 121 min pro inzulín lispro a 150 minut pro lidský inzulín a AUC0-2 hodiny, který odráží také časnou hypoglykemickou aktivitu, činil 427 mg × kg -1 pro inzulín glulisin, 354 mg × kg -1 pro inzulín lispro a 197 mg × kg -1 pro rozpustný lidský inzulín.

Diabetes mellitus 1. typu

V 26-týdenní klinické studie fáze III, které byly ve srovnání inzulínu glulisin s inzulínem lispro, vstup n / k krátce před jídlem (za 0-15 minut) pacientům s diabetem typu 1, který používá inzulín jako bazální inzulín glargin inzulín glulisin byl srovnatelný na inzulín lispro proti glykémie, která byla odhadnuta na změnu koncentrace glykovaného hemoglobinu (HbA1C) v době konce studie ve srovnání s výsledkem. Byly pozorovány srovnatelné hodnoty koncentrace glukózy v krvi zjištěné samočinným sledováním. Zavedením inzulínu glulisin, na rozdíl od léčby inzulínem, lyspro nevyžadoval zvýšení dávky bazálního inzulínu.

12-týdenní klinické studie fáze III prováděné u pacientů s diabetem 1. typu léčeného jako bazální inzulín glargin, ukázaly, že účinnost podávání inzulínu glulisin bezprostředně po jídle byla srovnatelná pro podávání inzulínu glulisin bezprostředně před jídlem (na 0 -15 min), nebo rozpustný lidský inzulin (30-45 minut před jídlem).

Mezi pacienty, kteří dokončili studijní protokol, u skupiny pacientů, kteří dostali inzulin glulisin před jídlem, došlo k výrazně většímu snížení HbA1C ve srovnání se skupinou pacientů, kteří dostávali rozpustný lidský inzulín.

Diabetes mellitus typ 2

26-týdenní klinické studie fáze III se za ním prodloužením 26 týdnů ve formě bezpečnostní studie srovnávající inzulín glulisin byla provedena (za 0-15 minut před jídlem), na rozpustný lidský inzulín (30-45 min jídlo), které byly podávány n / u pacientů s diabetes mellitus typu 2, kromě použití bazofilního isofan-inzulinu. Průměrný index tělesné hmotnosti pacientů byl 34,55 kg / m 2. Bylo prokázáno, že inzulin glulisin je srovnatelný s rozpustným lidským inzulínem vzhledem ke změnám koncentrací HbA1C po 6 měsících léčby ve srovnání s výsledky (-0.46% u inzulínu glulisin a -0.30% lidský inzulín, p = 0,0029), a po 12 měsících léčby ve srovnání s výsledkem (0,23% u inzulínu glulisin a 0,13% u rozpustného lidský inzulín, rozdíl není spolehlivý). V této studii většina pacientů (79%) se smísí krátce působící inzulín s izofanový inzulin bezprostředně před injekcí. 58 pacientů v době randomizace používá perorální antidiabetika a byli instruováni, aby i nadále používat ve stejné dávce.

Rasový původ a pohlaví

V kontrolovaných klinických studiích u dospělých nebyly při analýze podskupin zjištěných podle rasy a pohlaví žádný rozdíl v bezpečnosti a účinnosti glulisinového inzulínu.

U inzulínu glulisin je nahrazení aminokyseliny asparaginu lidského inzulínu v poloze B3 pro lysin a lyzin v poloze B29 pro kyselinu glutamovou usnadňuje rychlejší vstřebání z místa injekce.

Absorpce a biologická dostupnost

Farmakokinetické koncentrace-čas křivky u zdravých dobrovolníků a u pacientů s diabetes mellitus typu 1 a 2, prokázaly, že absorpce inzulínu glulisin ve srovnání s rozpustným lidským inzulínem byla přibližně 2 krát rychlejší než s dosažením až asi 2 násobku maximální koncentrace.

Ve studii provedené u pacientů s diabetes mellitus 1. typu po podání inzulinu glulisin v dávce 0,15 IU / kg Cmax byl dosažen po 55 minutách a byl 82 ± 1,3 mikromol / ml ve srovnání s Cmax rozpustný lidský inzulín, který byl dosažen po 82 minutách a byl 46 ± 1,3 mikroma / ml. Průměrná doba zdržení v systémové cirkulaci inzulínu glulisin byla kratší (98 min) než rozpustnost lidského inzulínu (161 min). Ve studii u pacientů s diabetes mellitus typu 2 po podání inzulínu glulisin v dávce 0,2 IU / kg Cmax byl 91 mikrometrů / ml (78 až 104 mikrometrů / ml).

Pro n / k zavedení inzulínu glulisin do přední břišní stěny, stehna, absorpce rameno (deltového svalu) se rychleji, když se podává do přední břišní stěny ve srovnání s podáváním léčiva do stehna. Rychlost absorpce z oblasti deltového svalu byla střední. Absolutní biologická dostupnost inzulínu glulisin (70%) na různých místech podání byla podobná a měla malou variabilitu mezi různými pacienty (variační koeficient byl 11%).

Distribuce a odečtení

Distribuce a vylučování inzulínu glulisin a rozpustného lidského inzulínu po intravenózním podání jsou podobné; Vd je 13 litrů a 22 litrů, T1/2 - 13 a 18 minut.

Po n / na zavedení inzulinu se glulisin vylučuje rychleji než rozpustný lidský inzulín: v tomto případě T1/2 je 42 minut ve srovnání s T1/2 rozpustný lidský inzulín 86 min. V průřezové analýze studií inzulínu glulisin jak u zdravých jedinců, tak u jedinců s diabetem typu 1 a typu 2, T1/2 byl v rozmezí 37 až 75 minut.

Farmakokinetika ve zvláštních klinických případech

V klinické studii s pacienty bez diabetu obvykle zachovány široké spektrum funkcí ledvin (clearance kreatininu větší než 80 ml / min, 30-50 ml / min a méně než 30 ml / min), rychlý nástup účinku inzulínu glulisin. Nicméně potřeba inzulinu při renální insuficienci může být snížena.

U pacientů s poruchou jaterní funkce nebyly farmakokinetické parametry studovány.

Existují velmi omezené údaje o farmakokinetice inzulínu glulisin u starších pacientů s diabetes mellitus.

Farmakokinetické a farmakodynamické vlastnosti inzulínu glulisin byly zkoumány u dětí (7-11 let) a dospívající (12-16 let) s diabetem 1. typu. V obou věkových skupinách se inzulín glulisin rychle vstřebává, zatímco čas k dosažení a hodnota Cmax podobně jako u dospělých. Stejně jako u dospělých, když se podává bezprostředně před testovací jídlo s inzulínem glulisin poskytuje lepší kontrolu hladiny glukózy v krvi po jídle, než normální lidský inzulín. Zvýšená hladina glukózy v krvi po jídle (AUC0-6 hodin) byla pro rozpustný lidský inzulín 641 mg × hod x dl -1 pro inzulín glulisin a 801 mg × hod x dl -1.

Vše o inzulínu apidru od A do Z

Apidra patří do kategorie rekombinantního lidského inzulínového analogu, který se shoduje s ním v intenzitě účinku, ale má rychlejší a méně trvalé. Pro dosažení požadovaných výsledků musí být látka předepsána lékařem.

Vlastnosti kompozice

Léčivo je dostupné ve formě roztoku, který musí být podán subkutánně. Činidlo je v podstatě bezbarvá kapalina s průhlednou konzistencí. V každé nádobě je přítomno 10 ml látky. V zásobnících jsou 3 ml látky.

V každém mililitru látky jsou takové složky:

  • 3,49 mg účinné látky - glulisin inzulínu, která je identická s 100 IU lidského inzulínu;
  • Dalšími přísadami jsou trometamol, chlorid sodný, voda atd.

Princip činnosti

Aktivní složkou léku je inzulin glulisin. Přípravek je alternativou k inzulínu, který se vyrábí v lidském těle. Nicméně molekula se transformuje metodou rekombinace. Síla komponentu je stejná jako u lidského inzulínu. Jeho působení je rychlejší. Doba trvání účinku je však kratší.

Inzulín glulisin vede k inhibici procesů syntézy glukózy, které se vyskytují v játrech. Díky použití Apidra inhibované lipolýzy v tukových buňkách, zesílený syntetické postupy, které jsou zodpovědné za syntézu bílkovin, zastaví rozklad proteinových složek.

Když se činidlo podává subkutánně, pokles koncentrace glukózy se dosáhne doslova po 10 až 20 minutách. Při intravenózním užívání látky je účinná látka stejná jako expozice člověka inzulínu. 1 jednotka složky léčiva je identická s 1 jednotkou lidského inzulínu.

Během období klinických studií bylo zjištěno, že použití apidry 2 minuty před jídlem umožňuje monitorovat objem glukózy v krvi po skončení jídla. Lék ještě lépe kontroluje obsah glukózy než použití lidského inzulínu 30 minut před jídlem.

Indikace a omezení použití

Pokyny pro použití vosku naznačují, že látka se používá k potlačení projevů diabetes mellitus, který vyžaduje inzulinovou terapii. Látka může být předepsána dospělým, dospívajícím a dětem po 6 letech.

Klíčovými kontraindikacemi pro použití látky jsou následující:

  1. Věk mladší než 6 let - je to kvůli omezení klinických informací o používání látky v přípravku
  2. Děti mladšího věku;
  3. Přítomnost hypoglykemie;
  4. Nadměrná citlivost na účinnou látku nebo jiné složky drogy.

To je velmi přesné použití včelín v době nosení dítěte. Lidé, kteří mají selhání jater, mohou potřebovat snížení dávky inzulinu. To je způsobeno snížením glukoneogeneze a zpomalením metabolických procesů inzulínu.

Při selhání ledvin lze pozorovat pokles objemu účinné látky. To platí také pro starší pacienty, což je způsobeno poškozením funkce ledvin.

Vlastnosti použití

K dosažení požadovaných výsledků by měla být látka podána bezprostředně před jídlem - po dobu 0-15 minut. To lze provést po jídle. Přípravek je používán v režimech zahrnujících inzulín se střední nebo dlouhodobou expozicí nebo alternativy k bazálním látkám - lantus. Lék by měl být kombinován s prostředky ve formě tablet, které umožňují snížit hladinu cukru v krvi.

Dávkování je zvoleno individuálně. Doporučuje se apipraxe podávat subkutánně. Dále může být použita prodloužená subkutánní infuze, která se provádí pomocí inzulínové pumpy.

Lék je aplikován do podkožní tkáně, která je lokalizována na bokech, břichu, ramenou. Při prodloužené infuzi může být prostředek podáván pouze do celulózy žaludku. Zóny zavádění se musí střídat.

Rychlost asimilace, doba výskytu a trvání účinku jsou určeny oblastí injekce, úrovní fyzické námahy a dalšími faktory. Podkožní injekce do zóny břišní stěny vedou k zrychlení asimilace ve srovnání s ostatními místy.

Látka v kazetách by měla být používána pomocí inzulínové injekční stříkačky nebo podobných zařízení. Je velmi důležité dodržovat pokyny pro vložení kazety, připojení jehly a podávání lékové substance. Je důležité provést vizuální kontrolu léku před použitím kazety. Pro injekce lze použít pouze bezbarvou kapalinu s průhlednou konzistencí. Neměl by obsahovat žádné pevné prvky.

Před použitím je kazeta zpočátku ponechána několik hodin při pokojové teplotě. Před použitím látky z kontejneru je důležité odstranit všechny vzduchové bubliny. Po podání léku nelze kazety znovu naplnit.

Pokud je pero stříkačky poškozené, je opět zakázáno jej aplikovat. Pokud přístroj selže, roztok z kazety může být umístěn v malé injekční stříkačce, která je vhodná pro použití inzulinu v objemu 100 IU / ml.

Poté se lék podává. Pero injekční stříkačky, které je vhodné pro opakované použití, může být použito k injekci pouze u jednoho pacienta. To pomůže zabránit infekci v těle.

Neexistují potřebné údaje o spojení s inzulínem. Proto tento léčivý přípravek nesmí být kombinován s jinými léčivými látkami. Výjimkou je pouze lidský inzulín NPH.

Farmakokinetické vlastnosti inzulínu se obvykle zachovávají u lidí trpících poškozením funkce ledvin. Potřeba této látky se však může snížit při poruše funkce ledvin.
Vlastnosti drogy u lidí, kteří mají problémy s játry, nebyly studovány. U pacientů s poruchou funkce jater se potřeba této látky může snížit. To je způsobeno sníženými příležitostmi pro glukoneogenezi. Také tento proces je ovlivněn sníženým metabolizmem účinné látky.

Dostatečné množství informací o farmakokinetických vlastnostech u starších lidí, kteří trpí diabetem, chybí. Při odchýlení od funkce ledvin může dojít ke snížení potřeby podávání inzulinu.

Nežádoucí reakce

Nejčastějším a nebezpečným vedlejším účinkem inzulinové terapie je vývoj hypoglykemie. Obvykle je tento stav pozorován při použití inzulinu v dávce, která je výrazně vyšší než je požadováno.

Nežádoucí účinky spojené s užíváním léčiva zahrnují následující:

  1. Při změnách metabolických procesů dochází často k hypoglykémii, která je doprovázena nepříjemnými projevy. Mezi ně patří studené pocení, blednutí dermis, únava. Také osoba může mít příznaky úzkosti, třesavosti končetin, nervózní nadměrná zátěž, zhoršené vědomí, ospalost. Hypoglykemie se často vyznačuje silným palpitátem, bolesti hlavy, nevolností. Jak tento stav roste, dochází k mdlobám a křečím. Může také docházet k trvalému nebo dočasnému narušení funkce mozku. Ve zvláště těžkých situacích existuje riziko úmrtí.
  2. Když jsou postiženy kůže a subkutánní struktury, často se objevují příznaky alergie. Vykazují se jako otok, pocit svědění, hyperemie v oblasti podání. Pokud budete pokračovat v léčbě, tyto příznaky ustoupí. Ve vzácných případech je pozorována lipodystrofie. Nejčastěji je to důsledkem porušení střídání zón užívání inzulínu nebo opětovného zavedení přípravku do stejné zóny.
  3. Reakce nadměrné citlivosti jsou charakterizovány udušením, pocit zúžení v hrudi, svědění. Často se vyskytuje kopřivka a alergická dermatitida. V složitých situacích existují generalizované alergické reakce, včetně anafylaktických. Představují skutečné nebezpečí pro život.

Předávkování

Zvláštní informace o analýze příznaků předávkování apidrou chybí. Při dlouhodobém užívání zvýšené dávky léčivé látky však existuje riziko hypoglykémie s různou závažností.

Léčba těchto stavů závisí na stupni jejich závažnosti:

  • Stavy mírné hypoglykémie mohou být řízeny konzumací glukózy nebo potravy s obsahem cukru. Lidé, kteří trpí cukrovkou, by proto měli vždy s nimi mít cukr, cukr nebo sušenky. Také dokonalá ovocná šťáva.
  • Komplikované případy hypoglykémie, které jsou doprovázeny synkopou, jsou eliminovány podáváním 0,5-1 mg glukagonu. Látka může být použita intramuskulárně nebo subkutánně. Může se také použít intravenózně podávání glukózy. V nepřítomnosti odpovědi během 10-15 minut lze podat glukagon. Když člověk získá vědomí, musí dát uvnitř sacharidy. To pomůže předejít druhému záchvatu hypoglykemie. Pacient musí být hospitalizován v lůžkovém oddělení. To pomáhá stanovit příčiny komplexní hypoglykemie a zabránit vzniku těchto stavů.

Vlastnosti interakce

Nebyly provedeny studie týkající se specifik interakcí léků. Dá se však dospět k závěru, že významné reakce jsou nepravděpodobné.

Je třeba vzít v úvahu následující funkce interakcí:

  1. Kombinace s perorálními hypoglykemickými látkami, fibráty, propoxyfenem, inhibitory ACE zvyšuje hypoglykemickou aktivitu inzulínu a také zvyšuje tendenci k rozvoji hypoglykemie. Totéž lze říci o kombinaci apidry se salicyláty, sulfonamidy, fluoxetinem, pentoxifylinem.
  2. Současné použití s ​​danazol, diuretika, sympatomimetika kortikosteroidů hormony, estrogen může snížit hypoglykemický účinek inzulinu. Stejný efekt byl pozorován v kombinaci s progestinem léky, antipsychotické látky, deriváty fenothiazinu.
  3. Taková činidla, jako beta-adrenoblokátory, soli lithia, ethanol a klonidin, vedou k potenciaci nebo oslabení hypoglykemických vlastností inzulínu.
  4. Pokud je léčivo kombinováno s pentamidinem, existuje riziko hypoglykémie a následné hyperglykémie.
  5. Použití léku v kombinaci s léky, které mají sympatolytickou aktivitu, může způsobit snížení závažnosti nebo oslabení příznaků reflexní adrenergní aktivace. Tento účinek je pozorován, když je léčivo kombinováno s klonidinem, guanetidinem, reserpinem.

Analýza kompatibility inzulínu glulisin nebyla provedena. Proto není vhodné sloučit včelí se zbytkem prvků. Jedinou výjimkou je lidský izofan inzulín. Při použití látky v infúzní pumpě je přísně zakázáno ji kombinovat s jinými léky.

Analogy

Insulin apidra má řadu analogů:

Vlastnosti úložiště

Lék musí být uložen v krabičce mimo zónu pro přístup k světlu. Teplota by měla být 2 až 8 stupňů. Nemůžete zmrazit drogu. Je velmi důležité ji chránit před dětmi. Po otevření balení by měl být přípravek užíván do 4 týdnů. Na obalu je nutno zaznamenat dobu prvního použití přípravku.

Recenze

Hodnocení apidru svědčí o vysoké účinnosti tohoto léku:

Apidra je účinný lék, který pomáhá vyrovnat se s příznaky diabetu. Předepište, že droga by měla být výhradně lékařem. To pomůže vyhnout se nebezpečným vedlejším účinkům a dosáhnout požadovaných výsledků.

Apidra.

  • hero198910
  • 30. října 2009
  • 07:52

Jsem na prvním měsíci, inzulín bez vrcholů, ukazatele hladiny glukózy se snížily. téměř každodenní bolesti hlavy se objevily, nemohu je propojit s ničím jiným, vrátil jsem se k starému inzulínu po dobu jednoho týdne, prošly bolesti hlavy, ale cukr vyskočil, uvidíme, co se stane dál.

  • chase
  • 30. října 2009
  • 13:58

I Apidra po dobu jednoho roku, líbí se mi to, je to pocit zamechatelno.Kolyu Apidru kombinaci s Lantus (insulin-long, bezpikovy) společně posílit jejich vliv :))) bolesti hlavy nebo dokonce žádné vedlejší účinky byly zaznamenány :) ).

  • 07 = zákonodárství65
  • 30. října 2009
  • 15:23

Byl jsem na včelí od začátku - je to téměř 4 roky. Mnoho konců ve státním Petrohradu mě přesvědčilo, abych přešel ke starším inzulínům (včetně těhotenství), ale nezačal jsem se měnit, protože celou Evropu a Ameriku na opici a je pro mě ideální!))

  • neviditelný
  • 30. října 2009
  • 17:56

a na apidře se začalo zotavovat.. ((vrátil se k Humalogu

  • organické
  • 30. října 2009
  • 20:48

Jsem na vzhled od ledna 2009. Moc se mi to líbí. Prošel od Humalog-Khumulina k Apidře a Lantusovi. Obrovský rozdíl ve prospěch druhého! Snížit dávku o téměř 2 3, cukr přestal běhu, stabilizovaly. Bylo mi příjemné překvapení. Napište obnovit ocelové Apidru.. A naopak, já.. Jsem tu jen můj endo rozrušená - Jsem teď bez pásu na VTEK v listopadu půjde.. pokud se potvrdí skupinu, pak se zastaví příjem Apidru (((Endo řekl její my pouze regionální příjemci obdrží.. (((Dokonce si myslel, že nechodím k tomuto vtek..

  • orleans8702
  • 30. října 2009
  • 20:58

Natasha: o) TASHKA: o) Myakonkova

Jsem na opicích za první měsíc. Inzulín bez vrcholů

Je to tak bez špiček?)))) Apidra je analog inzulinu ultra krátkého účinku. Podle definice má vrchol.

  • aurora48
  • 30. října 2009
  • 21:36

A jaký je váš region?

  • mcmullen
  • 30. října 2009
  • 11:30 hod

Necítil jsem rozdíl mezi apidrou a humalogistou obecně.

  • @ sylow5
  • 30. října 2009
  • 23:53

Dobrý den! Jsem také na Apidře a Lantuse. Konkrétně, na opicu z června 2009. Velmi spokojeni! Sahara výrazně odmítla. Není zapotřebí občerstvení, hluboké hypy zmizely. Mimochodem, také si všimli, že váha je napsána. Spíše, není dokonce ani rekrutován, ale během těhotenství se nezbavuje. Jsem velmi málo.

Obávám se, že pouze ztratím tento zázrak vědy a techniky ve světle současných změn ve zdravotnictví ((

  • organické
  • 31. října 2009
  • 11:35

Ural FD, Čeljabinsk, Čeljabinsk

  • porosity199805
  • 6. listopadu 2009
  • 16:10

Tady čtu. Něco, co přinesla pro ilustraci. Kdo chce - postihnout.

Vyvíjí se mnoho nových léků, které pomáhají zmírnit stav malých pacientů. Ministerstvo zdravotnictví Izraele proto schválilo užívání inzulínu nazývaného "Apidra". Je to analog rychle účinkujícího inzulínu u dětí ve věku 6 let trpících diabetes mellitus. Schválení příjmu inzulínu "Apidra" je založeno na výsledcích 26ti týdenní otevřené studie FDA, na níž se zúčastnilo 572 dětí. Výsledky studie prokázaly bezpečnost a účinnost tohoto léčiva u dětí a dospívajících. Nedávno byl inzulin "Apidra" registrován v USA a byl povolen pro děti ve věku 4 let, v EU - pro děti a dospívající, počínaje věkem 6 let. Inzulin "Apidra" má rychlý nástup a krátké trvání účinku. Je určen pacientům s diabetem typu 1 a typu 2, kteří začínají ve věku 6 let. Lék existuje ve formě injekční stříkačky nebo inhalátoru. "Apidra" dává pacientům větší flexibilitu s ohledem na dobu injekce a jídla. V případě potřeby může být inzulin "Apidra" užíván společně s dlouhodobě působícím inzulinem, jako je "Lantus".

  • 07 = zákonodárství65
  • 7. listopadu 2009
  • 01:22

No, ano, věří se, že Apidra je bratr Lantus.

  • porosity199805
  • 7. listopadu 2009
  • 01:24
  • aurora48
  • 7. listopadu 2009
  • 08:33

Vlastně, někde jsem četl toho bratra Akrapida

  • porosity199805
  • 7. listopadu 2009
  • 18:00
  • adenine5609
  • 9. listopadu 2009
  • 01:18

Zaznamenal jsem tento inzulín sám, asi před 7 lety mi to dalo, banda proužků, každý týden jsem byl vyšetřen, museli se vrátit pouze prázdné lahve.

  • fink
  • 9. listopadu 2009
  • 23:24

Opravdu se to líbí, spárovaná s Lantusem

  • repeater2611
  • 12. listopadu 2009
  • 23:56

Jsem s výrobky velmi spokojen. a lantus a mšice.

Acaprade oslabila hodinu po jídle. ale tady. Chystám se a mám :)

  • aurora48
  • 13. listopadu 2009
  • 00:18

Vím, že přítel na Akrapidě často gipuet, i když jí hodně))))

  • repeater2611
  • 13. listopadu 2009
  • 00:21

tak jsem se přestěhovala do Apidry. Hypo zmizelo. A noc zmizela kvůli Lantusovi.

  • dětské hřiště198604
  • 19. prosince 2009
  • 16:18

a já jsem byl nejprve nasazen do nemocnice v apyrroxu. bylo velmi dobré po jídle k bodnutí. a pokud je cukr vysoký, rychle se snižuje. a právě teď na hubby s hummologem zasadil dak rozhořčení začal před jídlem = (

  • motet
  • 19. prosince 2009
  • 20:04

A proč jsi přešla?

  • scripture198307
  • 19. prosince 2009
  • 20:52

Apidra + lantus také prožívám akci

  • dětské hřiště198604
  • 19. prosince 2009
  • 21:25

Nepřišel jsem a endokrinologové se přestěhovali... mšice neposkytují = ((((

  • dětské hřiště198604
  • 19. prosince 2009
  • 21:25
  • pugh8425
  • 24. prosince 2009
  • 16:29

A řekněte mi, jak moc je Apidra a jak snadné je koupit? Endokrinolog v okresní klinice říká, že novorapid a apidra jsou absolutní analogy a nechtějí překládat (mohou si jí vnášet vavříny)))). Znám rozdíl, takže se chci pokusit. Navíc, podle jiného konce - přechod z HP na apyrro a back pass bez důsledků.

  • commission4834
  • 29. ledna 2010
  • 18:03

zatímco v nemocnici ležel novorozený pichl, propuštěn a opice byla dána! na novorapidu se to líbí!

  • core198612
  • 8. února 2010
  • 10:59

Humalog, Novorapid a Apidra jsou absolutní analogy?

Mají trochu rozdíl?

  • dětské hřiště198604
  • 8. února 2010
  • 12:23

novorapid neznayu humalog pichl a apiadra cola. Mšice jsou měkčí a rychlejší. než Humalogist

  • konkurzu
  • 8. února 2010
  • 13:24

Když jsem přešel na Apidru, bylo mi řečeno, že byla původně vyvinutá jako dvojice s Lantusem, s Apidrovou hmotností je snadnější udržovat v normě.

  • deset
  • 13. února 2010
  • 17:58

Řekni mi, prosím, jak rychle aphidra začne jednat, její vrchol a kdy to zastaví?

  • aurora48
  • 13. února 2010
  • 18:35

Krátké a ultra krátkodobé inzulíny v současné době zahrnují tři nové léky - lyspro (humalog), aspart (nový rychlý, novalogový) a glulisin (apidra). Jejich rys - v rychlejším začátku a konci akce v porovnání s běžným "jednoduchým" insulinovským člověkem. Rychlý nástup účinku nového inzulinu na snížení hladiny glukózy je způsoben jejich zrychlenou absorpcí z podkožního tuku. Vlastnosti nových inzulínů umožňují snížit časový interval mezi injekcí a příjmem potravy, snížit hladinu glykémie po jídle a snížit výskyt hypoglykemie.

Nástup účinku lyspro, aspartu a glulisinu nastává v rozmezí 5 až 10-15 minut, maximální účinek (vrcholový účinek) po 60 minutách, trvání účinku je 3 až 5 hodin. Tyto inzulíny se podávají 5 až 15 minut před jídlem nebo bezprostředně před jídlem. Bylo zjištěno, že podávání inzulínu lispro ihned po jídle zajišťuje dobrou kontrolu glykémie. Je však důležité si uvědomit, že podávání těchto inzulínů 20 až 30 minut před jídlem může vést k hypoglykémii.

Pacienti, kteří přecházejí na zavedení těchto inzulínů, by měli častěji kontrolovat hladinu glukózy v krvi, dokud se neučí souviset množství spotřebovaných sacharidů a dávky inzulinu. Proto jsou dávky léků stanoveny v každém jednotlivém případě.

Pokud se použije pouze Humalog (inzulín lispro), nebo nového Rapid Novolog (inzulín aspart) nebo Apidru (inzulín glyulizin), mohou být podávány na 4 - 6-krát denně, a v kombinaci s dlouhodobě působících inzulínů - 3 krát denně. Překročení jednorázové dávky 40 jednotek je povoleno ve výjimečných případech. Tyto inzulíny vyrobené v lahvičkách mohou být smíchány v jedné injekční stříkačce s přípravky pro lidský inzulín s delší dobou působení. V tomto případě se nejdříve vstříkne rychle do účinku inzulín do stříkačky. Injekce by měla být provedena ihned po míchání. Tyto inzulíny, vyráběné v kazetách (speciální rukávy), nejsou určeny pro přípravu směsí s jinými inzulíny.

  • honeysuckle4837
  • 14. února 2010
  • 10:43

Ano, Apidra + Lantus je ideální pár. Jsem na včelí skoro po dobu šesti měsíců, cukr se stal o něco lepší, nechci jíst méně než na humalogu. A teď používám včelku na týden v pumpičce!

  • motet
  • 14. února 2010
  • 13:03

Inna, máte větší zájem o hledání než já)) Bohužel také žil jsem na apyrro a věděl jsem jen, že rychle začíná jednat a rychle se zastaví, ale nebyla žádná specifika. Díky za staré !!

  • aurora48
  • 14. února 2010
  • 16:14

tak Laura! Stále necítím sho, neumím se uklidnit)))

Každý mi říká: "Závistím tě, jak moc trpělivosti stačí!")))

  • sekretariát6485
  • 23. prosince 2011
  • 03:36

(přestěhoval se ze starého tématu: Otázka: kdo dostane zdravotní postižení?)

Zatímco nebyla žádná skupina, apipra byla vydána bez problémů. Dnes jsem formalizoval invaliditu, ale můj endo varoval, že federální příjemci dávky nedostali apyru.. Velmi rozčilený! Takže vlastně můj dotaz je - máme takové lidi, kteří jsou v kapele a přesto dostanou apyrro?

5. listopadu 2009 v 23:56 hod. | Upravit | Toto je spam | Odpověď

Maria! Každé odmítnutí by mělo být uvedeno písemně a sestaveno formou podpisu lékaře, dešifrování, osobní pečeť, pečeť léčebného ústavu. A také podpisy vedoucího lékaře a vedoucích lékařů.

A přinejmenším v několika výtiscích.

6 listopad 2009 v 15:22 Editovat | Smazat | Odpovědět

A teprve pak pochopit a vgorzdrave, a pokud je to nutné, u soudu - co, jak, proč a proč.

Všechna taková odmítnutí slovy jsou zaměřena především na skutečnost, že člověk nenajde nic, co by zjistilo.

6. listopadu 2009 v 15: 25 | Upravit | Smazat | Odpovědět

A důvody mohou být různé. Jeden - prostě na slovo. Druhý je z falešné skromnosti.

Třetí - gorodost nedovolí (

Čtvrtý je čistě jejich strach - jak - co se nemohlo stát.

To je osobní výběr všech.

6 listopad 2009 v 15:27 | Upravit | Smazat | Odpovědět

Lara! Fond sociálního zabezpečení je naším hlavním asistentem! Musíte zjistit, zda je na seznamu federálních výhod Apidra! Mimochodem - terapeuti mají také seznamy! A pokud je Apidra, musíme to udělat, jak Lara napsala ministerstvu veřejného zdraví nebo úřadu prokurátora! A pokud není Apidra, pak se přepněte na jiný inzulín a dávají mu to rukojeti!

6. listopadu 2009 v 16: 04 | Upravit | Smazat | Odpovědět

Zde je seznam Federálů

6. listopadu 2009 v 16: 09 | Upravit | Smazat | Odpovědět

Inzulín rozpustný (lidský genetický inženýr)

injekční roztok

Inzulín-isofan (lidský genetický inženýr)

subkutánní suspenze

Četl jsem pro informaci. Není však výslovně specifikováno, jaký druh inzulínu se jmenuje pouze obecně.

6. listopadu 2009 v 16: 50 | Upravit | Smazat | Odpovědět

Ekaterina Kirillova, neexistuje žádný druh apidry pouze novorapid, levemir, novomix, lantus, actrapid, insumane che je trochu.

6. listopadu 2009 v 16:56 | Editovat | Smazat | Odpovědět

Děkuji, děvčata, za vaše připomínky! Ve skutečnosti to není v seznamu (ale požádám terapeuta o seznam). Uvidíme tam.. Je škoda, pokud nejsou žádné pachatelé.. (

6. listopadu 2009 v 18:14 | Upravit | Smazat | Odpovědět

Kompletní nesmysl. Každý inzulín je vydán na federální bázi! Ukázalo se, že aphrodis je produkován v určitém regionu a pouze v tom je regionální seznam vždy chudší kvůli špatnému financování. Pro mě terapeuta příliš nudle a o seznamu a o tom, že neexistují žádné léky. A v Kremlu napsal, všechno se okamžitě objevilo)))

6. listopadu 2009 v 19:37 | Upravit | Smazat | Odpovědět

I já si myslím jako Michail.

Přestože můžeme mít jakoukoli absurditu (

6. listopadu 2009 v 8:32 hod. | Upravit | Smazat | Odpovědět

Ach, Michael. Dali jste mi naději.

Ale to (konec) to neřekne. Typ si nenechte vzhled na federální úrovni, jen podle oblasti.. (No, v případě, co budu psát i Kremlu - nejsem líný!)

6. listopadu 2009 v 21:55 | Upravit | Smazat | Odpovědět

Maria! Chcete-li začít, zeptejte se FSS!

Publikováno dne | 6. listopadu 2009 v 23:08 | Upravit | Odstranit | Odpovědět

Inessa-baronka Kostyuchenko, kam - kam se zeptat. Mám terapeuta - dobrý přítel, nebude oklamat..

6 listopad 2009 až 23: 12 | Upravit | Smazat | Odpovědět

  • sekretariát6485
  • 23. prosince 2011
  • 03:43

(přestěhoval se ze starého tématu: Otázka: kdo dostane zdravotní postižení?)

Fond sociálního zabezpečení! Ale pokud pomáhá terapeut, nemůžete tam jít!

6 listopadu 2009 v 23:14 | Upravit | Smazat | Odpovědět

AA, jakým způsobem je sýr? No, nechte terapeuta, jednou kamaráda, strávit vás jako regionální, nikoliv federální příjemce přínosů! Nebo jděte na jiný inzulín.

6 listopadu 2009 v 23:29 | Upravit | Smazat | Odpovědět

Doktor, který může být a přítelkyni dobrý, ano sám špatně informovaný v jemnosti

7 listopad 2009 v 0: 39 | Upravit | Smazat | Odpovědět

Doktor je dobrý přítel, nikoliv přítel;))

Posted on 7 Nov 2009 at 22:03 | Edit | Smazat | Odpovědět

V této souvislosti roli hraje roli.

Posted on 7 Nov 2009 at 22:07 | Edit | Smazat | Odpovědět

Inessa-Baroness Kostyuchenko, děkuji za rozluštění FSS!

Michael "TROLL" Chernov, a to je možné, že tak strávili? Na druhou stranu budu vždy schopen přejít na inzulín.. Mám rád včelí! Musíte se vrátit farmáři. (

7. listopadu 2009 v 22:35 | Upravit | Smazat | Odpovědět

Zdá se, že pokud je postižení, pak federální výsada, a pokud ne pak regionální. Napsal jsem také ministerstvo zdravotnictví, když nebyl žádný inzulín. Dokonce mi odpověděli. Napsali, že potřebují mé údaje.. Úplné jméno, příjmení, jméno a adresa, například bez tohoto dopisu se nepřihlíží, a když jsem dokončil psaní odpověď už nepřichází. : (((

8. listopadu 2009 v 17:20 | Upravit | Smazat | Odpovědět

Zdá se, že pokud je postižení, pak federální výsada, a pokud ne pak regionální.

8. listopadu 2009 v 18:51 | Upravit | Smazat | Odpovědět

pokud existuje nějaká droga životně důležitá pro regionální, pak recept může zvýraznit právo. Neustále to dělají doktoři.

8. listopadu 2009 v 19:15 | Upravit | Smazat | Odpovědět

Na recepty uveďte kódy: federální nebo regionální! Dal jsem 081, dostanu Federalku!

8. listopadu 2009 v 19:52 | Upravit | Smazat | Odpovědět

Myslím tím, že kód můžete přepsat. Doktor může.

8 listopad 2009 v 19:57 | Upravit | Smazat | Odpovědět

Nevěděl (.. A terapeut může předepsat inzulín? Ačkoli... stejně, jdi za ním do té kanceláře, kde sedí konec mého života (A stejné sestry ho dávají ven.

8. listopadu 2009 v 20:00 Editovat | Smazat | Odpovědět

8. listopadu 2009 v 21: 01 | Upravit | Smazat | Odpovědět

Maria! Ve skutečnosti terapeut píše zdravotní sestru!

8. listopadu 2009 v 21:03 | Upravit | Smazat | Odpovědět

Lara! Federální recepty tisknout na kopě! S čárovými kódy! V lékárnách se kontrolují všechny recepty i přes počítač!

8. listopadu 2009 v 21:04 | Upravit | Smazat | Odpovědět

Nebudu se hádat. Každý den je jiný (

bláznivý dům Romashka))

Tady jsem sám jako kuře s rybami (druhý týden si nemůžu koupit druhý týden na inzulín), zítra budu muset jít do města, abych dostal razítko o předpisu, který má vařit v jiné lékárně

8. listopadu 2009 v 21:09 | Upravit | Odstranit | Odpovědět

Inessa-Baronessa Kostyuchenko, máme v kanceláři doktora přímo v kanceláři, žádná sestra nic píše.. A ne terapeut, ale endo dává inzulín! A na federály.. No, všude, tak asi - endo píše na kartě, jdi do téže kanceláře, vytiskne recept, půjdeš na konec - podepíše, jdi, ty si uložíš do další místnosti. Pak do lékárny.

8. listopadu 2009 v 21:14 | Upravit | Smazat | Odpovědět

Máme každý recept ve třech vyhotoveních.

8 listopad 2009 v 21:22 Editovat | Smazat | Odpovědět

No, my jsme taky jako.. endo opustil sebe, zdá se být jeden. Jeden v lékárně a poslední v kartě. Tak?)

8. listopadu 2009 v 21:31 | Upravit | Smazat | Odpovědět

  • sekretariát6485
  • 23. prosince 2011
  • 03:45

(přestěhoval se ze starého tématu: Otázka: kdo dostane zdravotní postižení?)

8 listopadu 2009 v 21:32 | Upravit | Smazat | Odpovědět

Přesně tak! Ale terapeut, který vydává inzulín, je také povinen napsat na mapě! Všechno spočívá na kořisti - jak oegional, tak federální

8. listopadu 2009 v 22:13 | Upravit | Smazat | Odpovědět

Dávají mi epaidru, ačkoli zřídka velmi, i když častěji.

Mám zdravotní postižení, ale mám 15 let a žiji na Ukrajině. a ti, kteří mi po 18 letech neposkytují inzulín!

16. února 2010 v 16:20 | Upravit | Smazat | Odpovědět

Možná se Janukovyč, jako stoupenec Ruska, podívá na nás a podepíše změny zákona o dodávkách diabetiků s včelinou))

16. února 2010 v 16: 44 | Upravit | Smazat | Odpovědět

v Petrohradě, nemají touhu po federální.. (o zdravotním postižení)

16. února 2010 v 17:31 | Upravit | Smazat | Odpovědět

Federálkou - to není postižení. Před týdnem jsem dostal na Federarku apipru.

16. února 2010 v 17:53 | Upravit | Smazat | Odpovědět

Federální výhody jsou poskytovány pouze osobám se zdravotním postižením. To je v Rusku!

Anna! A pokud máte zdravotní postižení a dostanete Apidru, objevila se na federálním seznamu.

16. února 2010 v 17:55 | Upravit | Smazat | Odpovědět

. Jsou to 2 různé věci. Nebo něco mi chybí? Když jsem dostal můj afrodiziakum, jedna žena byla rozhořčená, že proč jsou federály a nejsou tam žádné invalidy.

16. února 2010 v 18:03 | Upravit | Smazat | Odpovědět

Bylo mi řečeno, že zdravotní postižení = federalke.. bez postižení = regionální.. jako to..

16. února 2010 v 18: 05 | Upravit | Smazat | Odpovědět

Anna! Tato žena vás zmála!)))

může být zakázána, odmítla federální výhody!

17. února 2010 v 4:35 hod. | Upravit | Smazat | Odpovědět

Na odkaz Fatyukhin

apipra nezahrnuje náš stát ve federální výsadě ((((((. (typ (*) je dostatek jiného krátkého inzulínu.) Aktivní společnosti mohou diabeticky psát ospravedlnění a bm bude slyšet

20 listopadu 2011 v 21:10 | Upravit | Smazat | Odpovědět Translate

Anna, není. Co je přesně vydáno federálním (invalidům), je vyřešeno na státní úrovni a co regionálům (diabetikům bez skupiny) uděluje regionální správa. Inessa má pravdu, pokud zdravotně postižená osoba odmítla poskytnout léky, nedostane inzulín. Odmítl, pak odmítl.

Apidra pro federální výhody je vydávána ve všech regionech. Jen v některých oblastech je s recepcí nějaká moudrost. My, například, endokrinologové v uplynulém roce píšeme na oddělení zdravotnictví zvláštní petici, která uvádí pacienty, kteří potřebují apyrrope, protože náhrada za jiné inzulíny není možná, nebo alergie atd. A takoví soudruzi dostanou opice.

21 listopad 2011 až 0: 19 | Upravit | Smazat | Odpovědět

  • pěna
  • 28. září 2013
  • 19:46

Řekni mi, kdo přešel od společnosti Novorapid k Apidře? Šel jsem do nemocnice, doktor je na dovolené. Zdravotní sestra říká, že H-áno, místo toho nabízí Apidru. Ale nevím, jaký počet jednotek může bodnout a jaká reakce tělo může mít na nový inzulín.

  • equinoctial5552
  • 22. září 2014
  • 02:21

Dobrý den, teď jsem na vozech a lantu, ale stále mi řekněte, co je lepší než mšice nebo novorodci

  • jag7677
  • 21. října 2014
  • 15:58

Novorapid místo mšic se rozhodl zkusit čistě ze zájmu. Rozdíl mezi nimi je téměř žádný, ale novorozený, protože je měkčí a hladší funguje pro mě tak, jak se zdá

  • ctižádat
  • 8. ledna 2015
  • 18:57

Chlapci mi řeknu, jaký druh inzulinu NovoMiks

Více Článků O Diabetu

Stevia - je vytrvalá tráva nebo polokrémPopis trávy StevieHomeland grass stevia je považován za centrální a jižní Ameriku. Od starověku indiáni z Jižní Ameriky používali tuto bylinu k jídlu a jako sladidlo pro matku (paraguayský čaj).

Obsah:
1. Co je glykosylovaný hemoglobin? Co to je?2. Vše o analýze krve na HbA1c - normě, jak postupovat. Standardy pro pacienty s diabetem.3. Zkouška HbA1c - dekódování.

FreeStyle Optium - mnohem víc než moderní glukometr pro vlastní monitorování cukru v krvi. Je to nepostradatelný asistent a věrný přítel osoby s cukrovkou.