loader

Hlavní

Napájení

Diabetes mellitus a vše o tom!

World Diabetes News, nový vývoj, produkty.

Jdi na Lantus (recenze)

Jdi na Lantus (recenze)

Vaše zpráva Alic 19.05.2005, 7:45

Vaše zpráva Irina 19.05.2005, 7:52

Vaše zpráva Sergey B. 19.05.2005, 8:01

Vaše zpráva Sergey B. 19.05.2005, 8:07

Vaše zpráva Irina 19.05.2005, 8:14

Vaše zpráva YM 19.05.2005, 8:56

Vaše zpráva Irina "19.05.2005, 9:15

Vaše zpráva Elena 19.05.2005, 9:42

Recenze Lantus

Získali jsme skutečné recenze o produktu Lantus, který uživatelé publikují. Nejčastěji jsou odpovědi napsány matkami malých pacientů, ale také popisují osobní historii užívání léku na sebe.

Diabetes mellitus vyžadující léčbu inzulínem u dospělých, dospívajících a dětí starších 6 let.

Diskuse

Myslíš z inzulínu? Jsem na nové Rapid a Lantus. Odděleně, nemám iskala- šel na klinice IVF a endokrinolog jí řekl, že jsem se chtěla otěhotnět. Endokrinolog nelze hovořit o eko, ale mám svou normální skazala- jej do této kliniky otneslas.V IVF také endokrinology reprodukční systém a bude vás nasměruje na endokrinologa, ale v tomto smyslu je malý pouze analýza bude vypadat a vůbec. Je nutné uzavřít od endokrinologa, který jste stál na uchete.A můžete dokonce pronajmout glykovaného hemoglobinu, který jste? Kaki.

Xun, stejný problém mám. Ale můj ošetřující lékař mi umožnil otěhotnět na Lantuse. Řekl, že všechno funguje dobře. Mnoho z nich sedělo na lantu během těhotenství a porodilo zdravé děti. nebojte se. Mám v úmyslu otěhotnět. Diabeth je osm a půl roku stará. Mám spoustu obav. Pracuji. ale chci jít do nemocnice okamžitě v prvních týdnech. aby se nestýkali v práci a tiše nesou.

Mám 11 let cukrovky, v očích jsou komplikace. katarakta. Lantus 14 jednotek a Novorapid XE, přibližně 6-8 jednotek. GG 6,3 na počátku těhotenství. Cukr neklesl ani kdy. Těžko, jak bylo popsáno, jsem neměl žádné. Vše je obvyklé. Odolnost vůči inzulínu se nezměnila.

. Vyhodil jsem pořád mi umožňuje pěstovat toto dítě))) Doufám, a pak bude všechno v pořádku)) I já byl na aktrapida a Protafane a tam, kde to před 4 lety byl převeden na Epaydru a Lantus a během B jsem se nezměnil, můj jsou lepší než ano a obzvláště netrvají na tom. Můj manžel a já jsme stále v civilním manželství. Jsem to cizinec. obecně je všechno komplikované. O dítěti jsem se rozhodl, ale oficiálně jsem se oženil za něj. on mě obecně dráždí, nevím, jestli je to kvůli těhotenství. nebo naopak, oči se na něj otvírají, ačkoliv se to stává dobře a dobře. Máte vztah s vámi - mír a lásku? Žijete samostatně nebo s.

Jsem na novorapid a levemire. Poslední na lantu, ale nemůže být těhotná! nemocnice ještě nevybrala

. 1 hodinu po jídle, ne více než 7. V průběhu dne 4-7 mmol / l. Definice glykemie je 6-8 krát denně. Přechod do fyziologického režimu inzulinové terapie. Výhodně použijte NPH a ne lantus nebo levemir. Začněte testovací proužek pro ketonurie a dohodněte se na dodání do 38 týdnů a 6 dnů. Nemůžete se zotavit, nemůžete tolerovat hypo a dát se lidem bez odpovídající léčby.

. E. pochopit, co BYLY ITS KONTAKT2. Jakmile těhotenství přesné kontroly nad cukrem, COPE vůbec, ani já nejsem velmi disciplinovaní TOTO SPRAVILAS.3. I Lantus (rozšířené) a NOVOROPID (short), ačkoli koncepce a těhotenství Choice protofan (rozšířené), ale v IT, jsem jel cukr, a co je nejdůležitější, že stále SUGAR NORME3. Implementovat všechna doporučení lékaře, ale poslouchat ho, protože nikdo neví, vaše tělo, jako byste Samia-li více nechat ho kontaktujte mě, budu konzultovat s mým endokrinolog, protože jsem si jistý, jestli je tu ještě jedna možnost, aby se stala matkou, měla by být USE. V DOBĚ těhotenství mi bylo 3.

Inzulínový přípravek Lantus pro stabilizaci hladiny cukru

Lantus je jedním z nejnedávnější zavedených inzulínů na domácím trhu. Tato droga je velmi odlišná od jiných léků, je to jediný analogický lidský inzulín. Co je to Lantus, jak správně dávkujete a nakrájíte ho a mnohem více se dozvíte z dnešního článku.

Co se používá pro přípravek Lantus

Hlavní účinnou látkou přípravku Lantus je inzulín glargin. Jedním z nejsilnějších výhod tohoto léku je, že nemá vrchol aktivity a má velmi hladký pohyb profilu. Tento nástroj má prodloužený účinek (inzulín je dlouhá), je lepší, aby se váží na receptory insulinchuvstvitelnymi metabolitů a tvoří méně než přirozeného lidského inzulínu.

Stabilní glykémie u pacientů je pozorována po 3-6 dnech léčby přípravkem Lantus. Doba poločasu je stejná jako u přírodního inzulínu. Samotná akce a metabolizovat lék může potlačit činidel s kortikosteroidy, danazol, glukagon, estrogeny, progestiny, růstový hormon, inhibitory proteázy a hormony štítné žlázy.

Pokud užíváte takové léky, může být nutné upravit dávkování.

Injekce tohoto léku jsou předepsány pro diabetiky pro:

  1. Stabilizace koncentrace glukózy v krvi během dne (zejména ráno);
  2. Zabránit přechodu diabetu typu 2 na 1;
  3. To, že u jednoho typu onemocnění poskytuje ochranu pankreatu a zachrání alespoň jakékoliv množství zdravých beta-buněk;
  4. Prevence diabetické ketoacidózy.

Takové injekce výrazně zmírňují pankreas. Tento inzulín s dlouhým účinkem pomáhá snižovat skoky na úrovni cukru.
Dlouhé inzulíny nejsou vhodné pro stejné účely jako krátké. Nebudou schopni okamžitě uhasit vysokou koncentraci cukru po jídle. Takové prostředky také nejsou vhodné pro tyto účely, když potřebujete okamžitě zlikvidovat úroveň cukru.

Dlouhý inzulín působí pomalu a bude prostě k ničemu. Aby pomohla tělu vstřebávat konzumované potraviny, je inzulin ze skupiny krátkých nebo ultra krátkých léků vhodnější.

Pokud se používá pro tento účel léků, jako je Lantus ®, vliv používání být nejen dobrý, to bude negativní. Člověk bude vždy skoky v koncentraci glukózy, zvyšuje únava a deprese se vyskytují, porušil metabolické procesy. Během 1-3 let se začnou objevovat komplikace, kvůli nimž může být pacient postižený.

Proč potřebuju dlouhý inzulín?

Tento druh prostředků obsahujících inzulín je píchán, aby se udržovala normální koncentrace glukózy v krvi. V lidském krevním řečišti a pohybuje se neustále málo inzulínu, což je jev nazývá bazální nebo pozadí hladiny inzulínu.

Tento inzulín je zásobován pankreasem v konstantním režimu. Když člověk jedí nějaké jídlo, tato žláza rychle reaguje a uvolňuje více bílkovinového hormonu do krevního oběhu. Tento proces se nazývá dávka bolusu nebo bolusu.

Bolusové dávky mají schopnost krátkodobě zvyšovat hladinu inzulínu. Takto se glukóza, která vstupuje do lidského těla společně s jídlem, neutralizuje. Když je člověk nemocný cukrovkou, nevytváří bolus a bazální inzulíny.

Výběr dávky

Dávka přípravku Lantus ráno a v noci se může lišit. Proto je důležité vypočítat dávku pro tyto metody zvlášť.

Dávka na noc

Je důležité, aby po injekci byla hladina cukru v krvi udržována na úrovni 4,5-0,6 mmol / l krve. U jednoho typu diabetu je nutné před spaním spát dlouhý inzulín a po snaze krátce nebo velmi krátce před jídlem. Ukazuje se to asi 6 injekcí denně. Diabetici potřebují dva typy injekcí. U obou druhů onemocnění musíte dodržovat zvláštní dietu a nezanecháváte fyzickou aktivitu.

Než začnete s injekcí, musíte se připravit. K tomu by měl pacient začít měřit koncentraci cukru denně (až 15krát denně) týdně. Jdi do toho na vás vryatli nemocnice dostatek času a peněz, takže je nejlepší, aby oba údaje uložit a jen koupit glukometr do činění postup doma.

Pacienti s diabetu druhého dlouhého inzulínového pricku typu 2 pouze před spaním. Chcete-li zjistit, zda je zapotřebí ranní injekce, je třeba během dne zjistit hladinu glukózy na hladovém žaludku.

Takže shrneme postupnost etap:

  1. 7 dní měří koncentraci glukózy před spaním a další ráno před jídlem.
  2. Výsledek každého dne je zapsán do tabulky (šablonu budeme později analyzovat).
  3. V jednotlivých dnech počítáme ranní cukr mínus cukr z posledního večera.
  4. Překročíme dny, kdy jste měli večeři před spaním (méně než pět hodin).
  5. Stanovíme hypotetický koeficient citlivosti k agentu.
  6. S tímto poměrem sdílíme nejmenší zvýšení glukózy během spánku - toto je vaše počáteční dávka pro prick.
  7. Počáteční dávka je zapsána před spaním a nutně nastavit budík v polovině noci na měření hladiny glukózy.
  8. Pokud máte noční koncentraci vyšší než 3,8, snižte dávku, kterou jste předtím postili. Můžete také zlomit to na několik bodů a druhá část bodnutí uprostřed noci.
  9. V následujícím čase je třeba upravit dávku tak, aby nedošlo k žádné hypoglykémii v noci, a cukr ráno na prázdném žaludku nebyl vyšší než 4,5-0,6 mmol / l krve.

Přibližně tak by tabulka s výpočty měla vypadat takto:

Médium se automaticky vyřadí, protože pacient jedl pozdě. Nejmenší nárůst cukru byl v pátek 4,0. Minimální zvýšení je provedeno tak, aby výsledná dávka nebyla pro vás příliš velká, bude záměrně podhodnocená. Takže jste zajistíme z vývoje hypoglykemie.

Například nevytváříte přirozený inzulinový hormon. Potom jednotka léku sníží koncentraci o 2 mmol (pokud vážíte méně než 70 kg). Věnujte pozornost, čím méně vaší váhy, tím intenzivnější je práce inzulínu. Osobě o hmotnosti přibližně 80 kg bude tato hodnota přibližně 1,7.

Můžete vypočítat svůj individuální ukazatel podle vzorce: U 1 diabetu se tato hodnota uvažuje. Pokud máte typ 2, pak bude tato částka velice velká. Proto zvažte dávku spoléhající na skutečnost, že jednotka Lantus sníží koncentraci o 4,4. Pomocí stejného vzorce vypočte svůj jedinečný koeficient.

Bylo zjištěno, že minimální zvýšení glukózy je 4 mmol. Pacient například váží 80 kg. Jednotka inzulinu pak sníží obsah cukru o 3,52. Ukazuje se, že dávka inzulínu by měla být 1,13 jednotek.

Dávka ráno

Chcete-li pochopit, zda skutečně potřebujete tento prick, musíte nejprve zdržet se jídla během dne. Postupnost vašich kroků:

  • Nejíst po dobu 14 hodin po skončení spánku, řekněme jen pozdní večeři;
  • Během dne můžete pít bylinný čaj, vodu;
  • Omezit užívání léků v boji proti cukrovce;
  • Změřte koncentraci glukózy ihned po spánku, poté po 1, 5, 9, 12 a 13 hodinách.

Pokud jste během měření zjistili, že množství glukózy v krvi přesáhlo 0,6 mmol a nezměnilo se, pak musíte ráno vylézt inzulin. Dávky se vypočítávají přesně stejným způsobem jako dávky pro injekce před spaním. K úpravě ranní dávky je třeba postupovat opakovaně, proto doporučujeme provést stanovení požadované dávky v různých týdnech.

Technologie vstřikování Lantus

Injekce všech léčiv obsahujících inzulín se provádí subkutánně. Velmi často pacienti neznají technologii podávání léků a dělají nesprávné injekce. Nesprávná tvorba pokožky může narušit úhel vstupu jehly. Kvůli tomu se může dostat do svalové tkáně, pak budou čtení fluktuace cukru v krevním proudu nepředvídatelné.

Důležité je také nevstupovat do krevních cév při podávání inzulínu. Abyste se chránili, je lepší použít pro injekci speciální tenké a krátké inzulínové jehly.

U inzulínových injekcí se používá několik částí těla:

  • Oblast břicha;
  • Rameno;
  • Přední plocha stehna;
  • Hýždí.

V závislosti na poloze vstupu Lantus se jeho nasákavost liší. Lék je nejlépe vstřebáván, pokud je bodnut v žaludku, pomalá absorpce sama nastane, když se injektuje do hýždí a stehna. Pokud se rozhodnete provést injekci do břišní oblasti, musíte se z pupku ustoupit asi o 5 cm a nakrájet se v kruhu.

V různých dnech je třeba střídat body pro vložení jehly. Upozorňujeme, že pokud budete mít špatné zaniknout, kolik to bude upínat nebo chytit svalovou tkáň, bude jehla jít těsný a bodl sám bude bolestivé.

Přípravek Lantus se doporučuje používat s těmito typy injekčních stříkaček:

Než začnete používat, přečtěte si pokyny přiložené k injekční stříkačce, vždy dodržujte doporučení výrobce.

Vstřikování se provádí následovně:

  1. Vezměte stříkačku ze skříně a odstraňte víko z ní;
  2. Odstraňte jednotlivou ochranu z jehly a nainstalujte ji do stříkačky;
  3. Dobře protřepte a promíchejte obsah injekční stříkačky;
  4. Při měření pomocí kliknutí vytočte předem individuálně zvolené dávkování;
  5. Stiskněte tlačítko na injektoru a odstraňte vzduch z jehly;
  6. Na místě těla, kde bude injekce aplikována, proveďte pokožku. Poté stiskněte tlačítko na 10 sekund, aby léčivo vstoupilo do podkožního prostoru. Poté uvolněte kůži, podržte jehlu po dobu dalších 5 vteřin a pak ji ostře vytáhněte.

Před upevněním kazety do injekční stříkačky je vhodné ji udržovat 1-3 hodiny při pokojové teplotě. Nepoužívejte kazetu, pokud je v roztoku přítomna sraženina, není jasné, nebo pokud se změnila barva kapaliny. Nezapomeňte odstranit vzduch z kazety (instrukce byla popsána výše). Neplňte kazety opakovaně, jsou jednorázové.

Před podáním injekce nezapomeňte znovu zkontrolovat název léku tak, aby nedošlo k zavedení jiného inzulínu. Taková chyba může být fatální (dávky se vybírají jinak a může se dramaticky vyskytnout hypoglykémie).

Pokud nemáte vhodné injekční stříkačky, můžete Lantus zadat běžnou inzulínovou stříkačkou. DŮLEŽITÉ! Pokud používáte běžnou stříkačku, pečlivě sbírejte lék, jeho množství v inzulínu a standardní stříkačce je jiné.

Zavedení přípravku Lantus je nezbytné podle této techniky:

  1. Zvolte místo, kam zadáte nápravu;
  2. Předdefinovaná otřít místo vpichu antiseptickým (Lantus může zhroutit pod vlivem alkoholu, tak ať to odezní během 5-7 minut, a teprve pak pokračovat do prick buď nemají používat prostředky s obsahem alkoholu.);
  3. Vytáhněte z kůže pokožku (pokud používáte velmi krátkou jehlu, nemůžete to udělat);
  4. Nedopusťte záhyb, vložte jehlu pod úhlem 45 stupňů;
  5. Postupně, s pevnou rukou, stiskněte na píst a zadejte Lantus;
  6. Po léčbě uvolněte záhyb;
  7. Podržte jehlu pod kůží po dobu 5 sekund a poté ji náhle odstraňte.

Pokud injekce přípravku Lantus neměla požadovaný účinek, zkontrolujte správnost léčby. Nespěchejte injekcí dávky inzulinu. Pokud jste injekčně injikovali, bude absorbován mnohem pomaleji. Při správném a včasném podávání inzulínu poskytne stabilní indikátor glykémie.

Lantus během těhotenství

Nebyly provedeny žádné samostatné studie účinku tohoto léku na těhotné ženy. Podle statistik 96% žen nemělo negativní reakce přípravku Lantus na stav dítěte a jeho obecný průběh. Tento inzulín neruší práci reprodukčního systému.

Tento přípravek často předepisuje těhotným ženám odborníci. V takové situaci musí lékař pacienta neustále sledovat a pravidelně sledovat koncentraci cukru v krvi.

Obvykle se potřeba léku snižuje během prvního trimestru, během 2 a 3 se zvyšuje naopak.

Po porodu se potřeba zavádět inzulín zvenku téměř úplně sníží a žena může vyvinout hypoglykemii.

Během kojení můžete používat přípravek Lantus a neustále sledovat dávkování léku. Když inzulín glargin vstupuje do trávicího traktu, začne se rozpadat na molekuly aminokyselin. V tomto stavu neublíží dětem, který je krmen s mateřským mlékem.

Kdo nemůže Lantus používat?

Tento inzulín obsahující tento léčivý přípravek zcela kontraindikoval těmto kategoriím pacientů:

  • Ti, kteří mají individuální nesnášenlivost inzulínu glaragin nebo jiné složky, které jsou součástí drogy;
  • Lidé s jakoukoliv formou hypoglykemie;
  • Děti do 6 let.

Tento lék nepomáhá s diabetickou ketoacidózou. S velkou opatrností by měl být použit Lantus, že trpí zúžením mozkových a koronárních cév, autonomní neuropatie, a psychických poruch, trvání diabetu, retinopatie a proliferatnoy stejně jako ti, kteří jsou náchylní k záchvatům hypoglykémie.

U některých pacientů se symptomologie hypoglykemického onemocnění nemusí objevit.

Dohled lékaře potřebují seniory a přešel ze zvířecího inzulínu na lidský, osoby s přecitlivělostí na inzulín látky, pacienti, kteří trpí neustálým stresem a fyzické námaze, při jiné léky, a ti s komorbiditami jsou přítomny.

Během užívání přípravku Lantus by měl každý pacient racionálně jíst (s cukrovkou s nízkým obsahem sacharidů) a snažit se konzumovat co nejméně alkoholu.

Mějte na paměti, že Lantus může negativně ovlivnit schopnost zaostření a zaostření. Může stimulovat rozvoj hyper- a hypoglykémie, díky níž se sníží vize a začíná dezorientace. Proto jsou lidé, kteří užívají léčivé přípravky pro tyto léky a jiné inzulíny během léčby, kontraindikovány pro řízení automobilu nebo provádění potenciálně nebezpečných prací.

Podobné prostředky

Na farmakologickém trhu existuje řada podobných výrobků obsahujících inzulín, jejichž hlavní účinnou látkou je inzulin glargin:

  • Injekční roztok Aylar - stojí asi 3000 rublů;
  • Řešení Popisy Lantus a Solostar - cena 3000 rublů;
  • Tozheo Solostar - od 1000 do 2500 rublů.

Insulin Lantus Solostar: pokyny a reference

Lantus je jedním z prvních analogií lidského inzulínu, které nejsou vrcholné. Získala se nahrazením aminokyseliny asparaginu aminokyselinou na glycin v 21. pozici řetězce A a připojením dvou aminokyselin argininu v řetězci B k terminální aminokyselině. Tato droga je vyráběna velkou francouzskou farmaceutickou společností - Sanofi-Aventis. V mnoha studiích bylo prokázáno, že inzulín Lantus nejen snižuje riziko vývoje hypoglykemie ve srovnání s léky NPH, ale také zlepšuje metabolismus uhlohydrátů. Níže je stručný návod pro použití a zpětnou vazbu diabetiků.

Farmakologický účinek

Léčivou látkou přípravku Lantus je inzulín glargin. Získává se genetickou rekombinací za použití k-12 kmene bakterie Escherichia coli. V neutrálním prostředí je mírně rozpustný, rozpouští se v kyselém prostředí s tvorbou mikro-precipitátů, které neustále a pomalu uvolňují inzulín. Díky tomu má Lantus hladký akční profil až do 24 hodin.

Hlavní farmakologické vlastnosti:

  • Pomalá adsorpce a mimo špičkový profil akcí do 24 hodin.
  • Potlačení proteolýzy a lipolýzy v adipocytech.
  • Aktivní složka se 5 až 8krát silněji váže na inzulínové receptory.
  • Regulace metabolismu glukózy, inhibice tvorby glukózy v játrech.

Složení

V 1 ml přípravku Lantus Solostar obsahuje:

  • 3,6378 mg inzulínu glargin (při přepočtu 100 IU lidského inzulínu);
  • 85% glycerolu;
  • voda pro injekce;
  • kyselina chlorovodíková;
  • m-krezolu a hydroxidu sodného.

Forma vydání

Lantus - průhledný injekční roztok, je vydáván jako:

  • kazety pro systém OpticKlik (5ks v balení);
  • 5 stříkaček - pera Lantus Solostar;
  • injekční stříkačky OptiSet v jednom balení 5 ks. (krok 2 OSN);
  • 10 ml lahví (1000 jednotek v jedné lahvičce).

Indikace pro použití

  1. Dospělí a děti od 2 let s diabetem typu 1.
  2. Diabetes mellitus typ 2 (v případě neúčinnosti tablet přípravků).

S obezitou je účinná kombinovaná léčba - Lantus Solostar a Metformin.

Interakce s jinými léky

Existují léky, které ovlivňují metabolismus sacharidů, zatímco potřeba inzulínu se zvyšuje nebo snižuje.

Snížit obsah cukru: perorální antidiabetika, sulfonamidy, ACE inhibitory, salicyláty, angioprotektory, inhibitory monoaminooxidázy, antiarytmikum, dyzopyramid, narkotické analgetika.

Zvyšte cukr: hormony štítné žlázy, diuretika, sympatomimetika, perorální antikoncepce, deriváty fenothiazinu, inhibitory proteázy.

Některé látky mají jak hypoglykemický účinek, tak hyperglykemický účinek. Patří sem:

  • beta-blokátory a soli lithia;
  • alkohol;
  • klonidin (antihypertenzní léčivo).

Kontraindikace

  1. Je zakázáno aplikovat na pacienty, kteří netolerují inzulín glargin nebo pomocné složky.
  2. Hypoglykemie.
  3. Léčba diabetické ketoacidózy.
  4. Děti do 2 let.

Možné nežádoucí účinky se vyskytují zřídka, pokyny říkají, že může být:

  • lipoatrofie nebo lipohydrofie;
  • alergické reakce (Quinckeho edém, alergický šok, bronchospazmus);
  • bolesti svalů a zpoždění v těle sodných iontů;
  • dysgeuzii a poškození zraku.

Přechod na přípravek Lantus od jiných inzulínů

Pokud diabetik používá středně dlouhý inzulín, změní se dávka a způsob podání léku při přechodu na přípravek Lantus. Změna inzulínu by měla probíhat pouze v nemocnici.

Pokud byl podáván NPH inzulin (Protafan NM, Humulin atd.) 2krát denně, pak se přípravek Lantus Solostar obvykle používá 1krát. Aby se snížilo riziko hypoglykémie, počáteční dávka inzulínu glargin by měla být nižší o 30% ve srovnání s NPH.

V budoucnu se lékař podívá na cukr, životní styl pacienta, váhu a upraví počet vstřikovaných jednotek drogy. Po třech měsících může být účinnost předepsané léčby kontrolována pomocí analýzy glykovaného hemoglobinu.

Video návod:

Analogy

V Rusku byli všichni inzulino-dependentní diabetici násilně převedeni z Lantusu na Tudzheo. Podle výzkumu má nová léčiva méně rizika vzniku hypoglykemie, ale v praxi se většina lidí stěžuje, že po přechodu na Tudzio jejich cukr výrazně vyskočil, takže si musí koupit inzulin Lantus Solostar sám.

Levemir je vynikající přípravek, ale má další účinnou látku, ačkoli doba působení je také 24 hodin.

S inzulínem se Aylar nesetkala, pokyny říkají, že je to stejný Lantus, ale levnější a výrobce je jiný.

Inzulin Lantus během těhotenství

Oficiální klinické studie Luntusu s těhotnými ženami nebyly provedeny. Podle neoficiálních zdrojů droga nepříznivě neovlivňuje průběh těhotenství a samotné dítě.

Pokusy byly prováděny na zvířatech, během kterých bylo prokázáno, že inzulín glargin nemá žádný toxický účinek na reprodukční funkci.

Těhotenský přípravek Lantus Solostar může být předepsán v případě neúčinnosti inzulínu NPH. Budoucí maminky potřebují sledovat své cukry, protože v prvním trimestru se může snížit potřeba inzulínu a ve druhém a třetím měsíci se může zvýšit.

Nebojte se kojit, v příručce nejsou žádné informace, které by Lantus mohly proniknout do mateřského mléka.

Jak uložit

Trvanlivost produktu Lantus je 3 roky. Uchovávejte ve tmě, chráněné před slunečním zářením při teplotě 2 až 8 stupňů. Obvykle nejvhodnějším místem je lednička. Zároveň je třeba dbát na teplotní režim, protože zamrznutí inzulínu Lantus je zakázáno!

Od prvního použití lze lék uchovávat po dobu jednoho měsíce na tmavém místě při teplotě nejvýše 25 stupňů (nikoliv v chladničce). Nepoužívejte zpožděný inzulín.

Kde koupit, cena

Přípravek Lantus Solostar je vydán bezplatně lékařem endokrinologa. Ale také se stane, že diabetici si musí koupit tento lék samostatně v lékárně. Průměrná cena inzulínu je 3300 rublů. Na Ukrajině Lantus lze koupit za 1200 UAH.

Recenze

Diabetici říkají, že je to opravdu dobrý inzulin, který udržuje cukr v normálním rozmezí. Zde je to, co lidé o Lantuse říkají:

Většina zanechala pouze pozitivní hodnocení. Několik lidí říkalo, že jsou lépe vhodní Leveemer nebo Tresiba.

Použití dlouhodobě působícího inzulínu "Lantus"

Farmakologický účinek přípravku Lantus svědčí o jeho vynikajících vlastnostech ve srovnání s jinými typy inzulinu, protože je nejvíce přibližný člověku. Negativní účinky nejsou zaznamenávány. Pozornost by měla být věnována pouze specifikaci individuální dávky a způsobu podání léku podle návodu k použití.

Složení, forma výroby a balení

Je k dispozici jako čirý roztok bez barvy pro injekce pod kůži. Složení:

  • 1 ml inzulínu glargin 3,6378 mg (srovnatelný s 100 IU lidského inzulínu);
  • dodatečné prvky (chlorid zinečnatý, kyselina chlorovodíková, metakrezol, glycerol (85%), voda pro injekci, hydroxid sodný).
  • láhve o objemu 10 ml, jedna v kartonu;
  • zásobní vložky o objemu 3 ml; 5 kazet zabalených v celulární obrysové krabici;
  • kazety o objemu 3 ml v systému "OptikKlik", 5 systémů v kartonu.

INN, výrobci

Mezinárodní neregistrovaný název je inzulín glargin s dlouhodobým účinkem, analogický s lidským inzulínem produkovaným rekombinací bakterií deoxyribonukleových kyselin Escherichia coli.

Výroba

SANOFI-AVENTIS DEUTSCHLAND GmbH, Německo. Zastoupení v Rusku je ZAO Sanofi-Aventis Vostok.

Náklady

Průměrná cena je 3685 rublů.

Farmakologický účinek

Hypoglykemický farmakologický účinek, regulace metabolismu glukózy.

Farmakokinetika

Srovnávací analýza hladiny glarginu a isofanu v krvi ukázala, že glargin vykazuje prodloužené požití, špičková koncentrace není pozorována. Při podkožním podání jednou denně se do 4 dnů od počáteční injekce dosáhne stabilní průměrné hodnoty inzulínu.

Doba expozice se dosahuje zavedením podkožního tuku. Vzhledem k extrémně nízké míře absorpce by měl být přípravek užíván jednou denně. Doba trvání účinku je až 29 hodin, v závislosti na individuálních charakteristikách těla pacienta.

Indikace

Léčivo je určeno k léčbě diabetu u dospělých a dětí starších 6 let.

Kontraindikace

Nevztahuje se na:

  • maximální citlivost na inzulín glargin a na další složky;
  • věkovou kategorii do 6 let, protože neexistují žádné klinické studie;
  • velmi přesně aplikovaná během těhotenství.

Návod k použití (dávkování)

Přípravek "Lantus" se injektuje pod kůži do boků, ramen nebo břicha jednou denně současně. Lokalizace injekce se doporučuje střídavě měsíčně.

Intravenózní podání dávky podávané pod kůži vede k riziku akutní hypoglykémie.

Dávkování a nejvhodnější čas injekce by měl být stanoven individuálně ošetřujícím lékařem. Pacienti trpící diabetem typu II předepisují buď monoterapii nebo kombinační léčbu přípravkem Lantus spolu s jinými hypoglykemickými látkami.

Počáteční jmenování a korekce části základního inzulínu při přenosu na tento léčivý přípravek se provádí individuálně.

DŮLEŽITÉ! Je přísně zakázáno mísit s jinými inzulínovými přípravky nebo ředit výrobek, což povede ke změně profilu hodinových akcí!

V počáteční fázi používání glarginu je odpověď těla fixována. V prvních týdnech se doporučuje pečlivé sledování prahové hodnoty glukózy v krvi. Oprava dávky léku je nutná se změnou tělesné hmotnosti, vznikem další fyzické námahy.

Nežádoucí účinky

Nejčastější negativní reakce těla:

  1. Snížení koncentrace glukózy v krvi. Dochází-li k překročení dávky. Časté stavy hypoglykemického šoku ovlivňují nervovou soustavu a vyžadují nouzovou péči, protože vedou k mdlobám, křečemi. Symptomy snížení prahu cukru jsou tachykardie, konstantní hlad, pocení.
  2. Porážka vizuálního přístroje (zhoršení krátkodobého vidění a v důsledku toho vznik diabetické retinopatie až po slepotu).
  3. Lokální lipodystrofie (snížení absorpce léku v místě injekce). Systematická změna umístění podkožní injekce snižuje riziko vzniku problému.
  4. Alergické reakce (svědění, zarudnutí, otoky, méně časté kopřivka). Je to extrémně vzácné - edém Quincke, bronchiální spasmus nebo anafylaktický šok s hrozbou smrti.
  5. Myalgie - ze strany muskuloskeletálního systému.
  6. Tvorba protilátek proti určitému inzulínu (upravená změnou dávky léku).

Předávkování

Překročení normy stanovené lékařem vede k hypoglykemickému šoku, který je přímou hrozbou pro život pacienta.

Vzácné a středně závažné záchvaty hypoglykemie zabraňuje včasné spotřebě sacharidů. Pokud se často vyskytují hypoglykemické krize, podává se glukagon nebo roztok dextrózy.

Lékové interakce

Kombinace přípravku "Lantus" s jinými léčivými přípravky vyžaduje změnu dávky inzulinu.

Hypoglykemický účinek zvyšuje příjem:

  • antimikrobiální činidla obsahující sulfanilamid;
  • perorální diabetické léky;
  • disopyramid;
  • fluoxetin;
  • pentoxifyllin;
  • fibráty;
  • Inhibitory MAO;
  • salicyláty;
  • propoxyfenu.

Glukagon, danazol, isoniazid, diazoxid, estrogeny, diuretika, progestiny, somatotropin, adrenalin, terbutalin, salbutamol, inhibitory proteáz a neuroleptika částečně schopné snížit hypoglykemický účinek glargin.

Léky, které blokují beta-adrenoreceptory v srdci, klonidin, soli lithia mohou jak snížit, tak zvýšit účinek léčiva.

Kompatibilita s alkoholem

Příjem léku "Lantus" není slučitelný s konzumací nápojů obsahujících alkohol.

Zvláštní instrukce

Inzulín glargin se nepoužívá k léčbě různých metabolických acidóz, vyvolaných narušením metabolismu uhlohydrátů na pozadí nedostatku inzulínu. Toto onemocnění zahrnuje intravenózní injekce krátkého inzulínu.

Bezpečnost příjmu u pacientů s renální nebo jaterní funkcí není studována.

Účinné sledování limitu cukru v krvi poskytuje:

  • dodržování přesného režimu léčby;
  • střídání místa vpichu;
  • studijní techniky příslušné injekce.

Při příjmu přípravku "Lantus" se hrozba hypoglykemie snižuje v noci a zvyšuje se ráno. U pacientů s klinickými epizodami hypoglykemie (se stenózou, proliferativní retinopatií) se doporučuje pozorněji sledovat hladinu glukózy.

Existují rizikové skupiny, u kterých jsou symptomy hypoglykémie u pacientů sníženy nebo chybějí. Do této kategorie patří lidé pokročilého věku, s neuropatií, s postupným rozvojem hypoglykemie, trpícími duševními poruchami, s normalizovanou regulací glukózy, současně léčeni jinými způsoby.

DŮLEŽITÉ! Nevědomé chování často vede k vážným následkům - hypoglykemické krizi!

Základní pravidla chování u pacientů s první skupinou diabetu:

  • pravidelně konzumují sacharidy, a to i při zvracení a průjem;
  • zcela nezastaví zavedení inzulinových přípravků.

Technologie pro sledování hladiny cukru v krvi:

  • neustále před jídlem;
  • po jídle ve dvou hodinách;
  • zkontrolovat pozadí;
  • testování faktoru fyzického namáhání a / nebo stresu;
  • v procesu hypoglykémie.

Těhotenství a laktemie

Studie prováděné na zvířatech neodhalily vliv přípravku Lantus na embryo. Doporučuje se však, aby byla léčba glarginem prováděna s opatrností během těhotenství.

První trimestr se zpravidla vyznačuje snížením potřeby inzulínu a druhým a třetím zvýšením. Po porodu a kojení je potřeba ostře snížena, proto je třeba ke změně dávek vyžadovat neustálé lékařské sledování.

Aplikace v dětství a stáří

Neexistují žádné údaje o užívání léku ve věkové skupině do 6 let, protože nebyly k dispozici žádné klinické studie.

Pacienti pokročilého věku jsou předisponováni k postupné renální dysfunkci, která snižuje potřebu inzulínu.

Lantus

Insulin Lantus (glargin): zjistěte vše, co potřebujete. Níže najdete návod k použití, napsaný v jasném jazyce. Přečtěte si, kolik jednotek je třeba zadat a kdy, jak vypočítat dávku, jak používat injekční stříkačku Lantus Solostar. Pochopte, jak dlouho po injekci začne lék fungovat, což je lepší inzulín: Lantus, Leveemir nebo Tudzheo. Uvádějí se početné recenze pacientů s diabetem typu 2 a typu 2.

Glargin je hormon s prodlouženým účinkem produkovaný solidní mezinárodní firmou Sanofi-Aventis. Možná je to nejpopulárnější dlouhý inzulin mezi rusky mluvícími diabetiky. Jeho injekce musí být doplněny metodami léčby, které umožňují udržovat hladinu krevního cukru v krvi 3,9-5,5 mmol / l stabilně 24 hodin denně, stejně jako u zdravých lidí. Systém Dr. Bernsteina, který žije s diabetem více než 70 let, umožňuje dospělým a dětským diabetikům chránit se před hrozivými komplikacemi.

Přečtěte si odpovědi na otázky:

Pochopte, jak správně vyrážet tento lék, kolikrát denně, výhody a nevýhody injekcí večer a ráno. Lantus je podrobně srovnáván s přípravky Tudzheo, Levemir a Tresiba.

Dlouhý inzulin Lantus: podrobný článek

Vezměte na vědomí, že rozmazaný inzulin Lantus vypadá jasně jako čerstvý. Vzhled léku nemůže určit jeho kvalitu. Nekupujte inzulín a drahé léky z vašich rukou, soukromými reklamami. Získejte prostředky z cukrovky v solidních lékárnách, které splňují pravidla pro ukládání.

Návod k použití

Dělat prick Lantus, stejně jako každý jiný typ inzulínu, musíte dodržovat dietu.

Mnoho diabetiků, kteří si podávají inzulin glargin, věří, že není možné vyhnout se hypoglykemii. Ve skutečnosti, je možné udržovat stabilní normální cukr i při těžké autoimunitní nemoci. A ještě více, s relativně lehkým diabetem typu 2. Není potřeba uměle nafoukat hladinu glukózy v krvi, aby se zajistila proti nebezpečné hypoglykémii. Sledujte video, ve kterém Dr. Bernstein diskutuje o tomto problému. Naučte se, jak vyvážit dávky inzulinu a výživy.

Následují další informace.

Lantus je příprava toho, co děláte? Je to dlouhé nebo krátké?

Lantus je dlouhodobě působící inzulín. Každá injekce tohoto léčiva snižuje krevní cukr během 24 hodin. Jedna injekce denně však nestačí. Dr. Bernstein důrazně doporučuje bodnout dlouhý inzulín dvakrát denně - ráno a večer. Věří, že Lantus zvyšuje riziko vzniku rakoviny a je lepší jít do Leuveuru, aby se tomu vyhnul. Další podrobnosti naleznete v videu. Současně se ujistěte, jak správně uchovávat inzulin tak, aby se nezhoršoval.

Někteří lidé z nějakého důvodu hledají krátký inzulin nazývaný Lantus. Tato droga není v prodeji a nikdy nebyla.

Můžete sekat dlouhodobě působící inzulin v noci a ráno, stejně jako zavést před jídlem jeden z těchto léků: Actrapid, Humalogem, Apidry nebo NovoRapid. Kromě toho existuje několik dalších typů rychle působícího inzulínu, které jsou vyráběny v Rusku a zemích SNS. Nepokoušejte se nahradit snímky krátkého nebo ultra krátkého inzulínu před jídlem podáním velkých dávek dlouhých. To povede k vývoji prvních akutních a případně chronických komplikací diabetu.

Předpokládá se, že Lantus nemá špičkový účinek a snižuje cukr rovnoměrně po dobu 18-24 hodin. Nicméně, mnoho diabetiků ve svých odpovědích na fórech tvrdí, že je špička, i když slabě vyjádřená.

Inzulin glargin působí hladceji než přípravek Protafan a jiné léky střední doby trvání. Nejnovější inzulín s dlouhým účinkem přípravku Tresib však funguje ještě hladce a každá jeho injekce trvá až 42 hodin. Pokud to finanční prostředky dovolují, pak zváží možnost nahradit nový přípravek Tresib.

Kolik jednotek Lantus k bodnutí a kdy? Jak vypočítat dávku?

Optimální dávka dlouhého inzulínu, stejně jako plán injekcí, závisí na charakteristikách průběhu diabetu u pacienta. Otázka, kterou jste požádala, je třeba řešit individuálně. Přečtěte si článek "Výpočet dávkování dlouhého inzulínu pro injekce v noci a v dopoledních hodinách". Působí tak, jak je napsáno.

Připravené univerzální schémata inzulínové terapie nemohou zajistit stabilní normální hladinu cukru v krvi, a to i v případě, že je diabetik pozorován dietou s nízkým obsahem karbamidu. Dr. Bernstein proto nedoporučuje jejich použití a místo endocrin-patient.com o nich nepopisuje.

Jak používat pero Lantus Solostar? Jak správně pichat?

Odpověď na tuto otázku je uvedena v článku "Zavedení inzulínu: kde a jak správně prick". Naučí vás, jak provádět injekce přípravkem Lantus Solostar injekční stříkačkou nebo běžnou inzulínovou stříkačkou absolutně bezbolestnou.

Jaká by měla být dávka tohoto léku v noci?

Dávka přípravku Lantus na noc závisí na rozdílu hodnot cukru v ranních hodinách na prázdný žaludek a předchozí večer. Pokud je hladina glukózy v krvi ráno na prázdném žaludku u diabetika, je obvykle nižší než předchozí večer, nemusíte injekci dlouhého inzulínu na noc. Jediným důvodem pro bodnutí v noci je touha probudit se s normálním cukrem příští ráno. Přečtěte si podrobnosti v článku "Cukr ráno na prázdném žaludku: jak ho vrátit zpět do normálu."

Kdy je lepší lízat Lantus: večer nebo ráno? Mohu vydržet večerní injekci ráno?

Večerní a ranní injekce prodlouženého inzulínu jsou vyžadovány pro různé účely. Otázky týkající se jejich jmenování a výběru dávkování by měly být rozhodovány nezávisle na sobě. Obvykle jsou nejčastěji problémy s indexem cukru ráno na prázdný žaludek. Chcete-li je vrátit zpět do normálu, proveďte záběry s prodlouženým inzulínem v noci.

Pokud je hladina cukru v krvi na normální hladině cukru obvykle normální, pak není nutné bodnout Lantus v noci.

Ranní pichnutí dlouhého inzulínu je navrženo tak, aby udržovalo normální cukr po celý den v postavení půstu. Nemůžete se pokusit nahradit injekci velké dávky Lantusu zavedením rychlého inzulínu ráno před jídlem. Pokud obvykle po jídle získáte cukr, musíte použít dva typy inzulínu - prodloužený a rychlý. Chcete-li zjistit, zda potřebujete ráno nakrájet dlouhý inzulín, budete muset hladovět a sledovat dynamiku hladiny glukózy v krvi.

Večerní injekce nelze provést ráno. Pokud jste objevili zvýšený cukr ráno na prázdném žaludku, nesnažte se ho uhasit velkou dávkou dlouhého inzulínu. Pro tento účel použijte krátké nebo ultra krátké léky. Zvyšte dávku inzulínu Lantus následujícího večera. Chcete-li normální cukr ráno na prázdný žaludek, musíte jíst večeři brzy - 4-5 hodin před spaním. Jinak injekce dlouhého inzulínu v noci nepomohou, bez ohledu na to, jaká velká dávka byla podána.

Na jiných místech můžete snadno nalézt jednodušší schémata užívání inzulínu Lantus než ty, které učil Dr. Bernstein. Oficiálně se doporučuje provést pouze jednu injekci denně.

Jednoduché schémata inzulinové terapie však fungují špatně. Diabetici, kteří je užívají, trpí častými záchvaty hypoglykemie a skoky krevního cukru. Časem se vyvíjejí chronické komplikace, které zkracují život nebo se stávají invalidními. Chcete-li mít dobrou kontrolu diabetu typu 1 nebo 2, budete muset jít na low-carb dietu, pochopit problematiku výpočtu dávky inzulínu a dlouhá na to, co je v něm napsáno.

Jaká je maximální dávka inzulinu Lantus denně?

Neexistuje žádná oficiálně stanovená maximální denní dávka inzulínu Lantus. Doporučuje se to zvýšit, dokud hladina cukru v krvi u diabetika nebude více než normální.

Lékařské případy popisují případy obézních pacientů s diabetem typu 2, kteří dostávali 100-150 jednotek ED denně. Nicméně čím je denní dávka vyšší, tím více problémů vyvolává inzulín.

Hladina glukózy neustále skočí, často se objevují záchvaty hypoglykemie. Abyste se vyhnuli těmto potížím, musíte dodržovat dietu s nízkým obsahem sacharidů a nakrájet nízké dávky inzulínu, což odpovídá.

Vhodná večerní a ranní dávka inzulínu Lantus by měla být zvolena individuálně. To je velmi odlišné v závislosti na věku, tělesné hmotnosti pacienta a závažnosti cukrovky. Pokud potřebujete vysekat více než 40 jednotek denně, pak děláte něco špatně. S největší pravděpodobností se přísně nedržíte dietou s nízkým obsahem uhlohydrátů. Nebo se pokuste vyměnit injekce rychlého inzulínu před jídlem podáním velkých dávek glargin.

Pacienti s diabetem typu 2, kteří mají nadváhu, jsou silně povzbuzováni k fyzickému cvičení. Fyzická aktivita zvýší citlivost vašeho těla na inzulín. To umožní vypustit mírné dávky léku. Zeptejte se, co je Qi-run.

Někteří pacienti rádi zatáhnou železa v tělocvičně více než běh. To také pomáhá.

Co se stane, když vám chybí výstřel?

Budete mít zvýšené hladiny cukru v krvi kvůli nedostatku inzulínu v těle. Přesněji, kvůli nesouladu hladiny inzulínu s potřebami těla v něm. Zvýšená hladina glukózy přispěje k rozvoji chronických komplikací diabetu.

V závažných případech se mohou objevit i akutní komplikace: diabetická ketoacidóza nebo hyperglykemická kóma. Jejich příznaky jsou poruchy vědomí. Mohou vést k smrti.

Ať už je možné provést noční Lantus a současně ultra krátký inzulín před večeří?

Oficiálně můžete. Pokud však máte potíže s hladinou cukru v krvi na lačný žaludek, Lantus v noci je žádoucí bodnout co nejdříve, než půjde do postele. Rychlý inzulin před večeří budete muset zadat před několika hodinami.

Dovolte mi, abych vám připomněl, že diabetici musí mít časnou večeři - nejpozději v 19:00 a nejlépe kolem 18:00. V případě pozdního večeře budete mít přísun cukru příští ráno na prázdném žaludku. A zavedení velké dávky prodlouženého inzulínu v noci z vás nezabrání. Přečtěte si také "Cukr ráno na prázdný žaludek: jak ho vrátit zpět do normálu."

Je důležité, abyste rozuměli účelu každé injekce uvedené v otázce. Rovněž je třeba, aby byl schopen kompetentně zvolit dávky inzulinových přípravků s rychlým a prodlouženým účinkem. Přečtěte si článek "Typy inzulinu" podrobně o přípravách krátkých a ultra krátkých akcí.

Jak dlouho trvá po injekci?

Inzulin Lantus začíná snižovat hladinu cukru v krvi 30-60 minut po injekci. Nicméně, funguje to tak hladce, že jeho začátek nemůže být sledován pomocí glukometru domácí krve. Ani se to nesnažte.

Jaký je rozdíl mezi Lantusem a Lantusem Solostarem?

Solostar je název stříkačkového pera, do něhož lze vložit léky s lékem Lantus. Obvykle se prodává dlouhý inzulín společně s injekční stříkačkou. Může být obtížné nakupovat inzulínové kazety odděleně za použití běžných inzulínových stříkaček.

Lantus u diabetes typu 2

Lantus může být lékem, ze kterého začíná léčba inzulinem u těžkého diabetu 2. typu. Nejdříve vyřeší problém injekcí tohoto inzulínu v noci a pak v dopoledních hodinách. Pokud cukr i nadále stoupat po léčebného schématu jídlo, inzulínu, další krátký nebo ultrakrátkých drog - Actrapid, Humalogem, NovoRapid a Apidra.

V první řadě však musíte upravit dávkování inzulínu. Možná můžete udělat bez zavedení rychlých léků před jídlem. Přečtěte si více "Inzulin pro diabetes 2. typu".

Říká se, že namísto Lantusu se objevil nový zlepšený inzulín. Co je tento přípravek?

Nový vylepšený přípravek se nazývá Tresiba (degludec). Každý z jeho pricků je až 42 hodin. Po přepnutí na tento inzulín je snazší udržovat normální cukr na prázdném žaludku ráno. Bohužel Tresiba stále stojí asi třikrát dražší než Lantus, Levemir a Tudzheo. Nicméně, je vhodné jít na to, pokud financí dát takovou příležitost. Oficiálně se doporučuje podávat tento inzulín jednou denně. Dr. Bernstein však doporučuje denní dávku rozdělit na dvě injekce - večer a ráno. Přestože počet injekcí neklesá, přechod na inzulín Tresib je stále užitečný. Protože hladina cukru v krvi se zlepší. Budou stabilnější.

Který inzulín je lepší: Lantus nebo Tudzheo? Jaký je rozdíl mezi nimi?

Tudzheo obsahuje stejnou účinnou látku jako Lantus, - inzulín glargin. Koncentrace inzulinu v roztoku přípravku Tudzheo je však 3krát vyšší - 300 U / ml. V zásadě můžete ušetřit trochu, pokud půjdete do Tudjo. Nicméně je lepší nechat to udělat. Recenze diabetiků o inzulínu Tudzheo ve většině negativních. U některých pacientů se po přepnutí z drogy Lantus na Tudzheo cukru v krvi skoky, mimo jiné nové inzulínu nějak náhle přestane fungovat. Díky své vysoké koncentraci často krystalizuje a ucpává jehlu stříkačky. Tudzheo přátelsky pokřikuje nejen domácí, ale i anglicky mluvící diabetické fóra. Proto pokud je to možné, je lepší pokračovat v sekání Lantusu bez jeho změny. Stojí za to přepnutí na nový inzulin Tresib z důvodů popsaných výše.

Který inzulín je lepší: Lantus nebo Levemir?

Před příchodem inzulínu Tresib dr. Bernstein používal Levemir mnoho let, a ne Lantus. V devadesátých letech bylo několik článků s náznaky, říkají, Lantus zvyšuje riziko některých typů rakoviny. Dr. Bernstein vzal své argumenty vážně, přestal vstřebávat inzulín glargin a předepisoval pacientům. Výrobní společnost začala rozčilovat - a v roce 2000 existovaly desítky článků, které tvrdily, že Lantus je bezpečný. S největší pravděpodobností, i když inzulín glargin zvyšuje riziko některých typů rakoviny, je to velmi nevýznamné. To by nemělo být výmluvou k přesunu do Leuwemira.

Pokud vstoupíte do Lantusu a Levemiru ve stejných dávkách, pak účinek leukemie Levemir skončí o něco rychleji. Oficiálně se doporučuje kosit Lantus 1 denně a Levemir 1 nebo 2 krát denně. Nicméně v praxi musí být obě drogy píchány 2x denně, ráno a večer. Jedna injekce za den nestačí. Závěr: Pokud je přípravek Lantus nebo Levemir pro Vás dobrý, pokračujte v jeho užívání. Přechod na Leuvemir stojí za to udělat jen tehdy, když je to naprosto nezbytné. Například pokud některý z typů inzulinu způsobuje alergii nebo je zastaven, aby byl poskytnut bezplatně. Nový Tresibův dlouhý inzulín je však další věc. Funguje to mnohem lépe. Stojí za to, jestli vysoká cena nezastaví.

Recenze

Lantus je pravděpodobně nejoblíbenější mezi diabetiky dlouhého inzulínu po mnoho let. Jeho hlavní soutěžitel Levemir má méně fanoušků. Nový pokročilý inzulin Tresib se objevil až nedávno. Prodává se za vysokou cenu, a proto nemůže zaujmout velký podíl na trhu, a to navzdory jeho vylepšeným vlastnostem. Během dlouhých let používání bylo mnoho recenzí Lantusu. Jsou psány především pacienty a někdy i lékaři.

Negativní recenze přípravku Lantus inzulin jsou ponechány u pacientů, kteří nedodržují dietu s nízkým obsahem sacharidů a / nebo užívají lék jednou denně. Zjednodušené schémata inzulínové terapie nevyhnutelně způsobují skoky krevního cukru, stejně jako hypoglykemie.

Injekce přípravku Lantus jednou denně je trajektorie. Zaručuje diabetikům špatný zdravotní stav, špatné výsledky testů na glykovaný hemoglobin, postupný vývoj chronických komplikací. Nejhorší výsledky pro ty, kteří se snaží nahradit zavedení rychlého inzulínu před jídlem vysokých dávek dlouhého léku.

Insulin Lantus: přehled diabetického pacienta typu 2

Přechod na stravu s nízkým obsahem sacharidů může snížit dávku inzulínu 2 až 8krát. Snižuje dávku léků jak dlouhých, tak rychlé. Čím je nižší dávka inzulínu, tím jsou stabilnější a tím méně riziko alergických reakcí. Můžete řídit diabetes typu 2 nebo typ 1 studnu s inzulínem Lantus, pozorovat dietu s nízkým obsahem sacharidů. Li se dozvědět více, přečtěte si článek „Regulace diabetes typu 1“ nebo „krokově léčebného režimu diabetu 2. typu.“ Nicméně diabetici, kteří vědí a jsou léčeni podle metod Dr. Bernsteina, tradičně používají Levemir, ne Lantus. Proto je obtížné najít recenze o této drogy lidi, kteří omezují sacharidy ve vaší stravě a kolyat hormonu nízkými dávkami.

Pokud jste nepoužívali dlouhý inzulín, zkuste nejprve přípravek Levemir nebo Tresib. Ale pokud jste se ujistili, že Lantus je pro vás dobrý, pokračujte v jeho bodnutí. Každý pacient má svůj vlastní diabetes. Zkušenosti někoho jiného nemohou být ve vaší situaci aplikovány 100%. Neomezujte se na jednu injekci denně. Přesné výpočty dávkování metodou popsanou zde. Ujistěte se, že přepnutí na stravu s nízkým obsahem sacharidů je výrazně snižuje. Napište svůj názor na použití přípravku Lantus v komentáři k tomuto článku.

Více Článků O Diabetu

Co je to diabetes typu I? Diabetes mellitus typu 1 (diabetes mellitus závislá na inzulínu - IDDM) je onemocnění charakterizované chronickým zvýšením hladiny cukru v krvi.

Satelit je zařízení pro stanovení hladiny cukru v krvi.Firma Elta, která se již dlouhou dobu podílí na vývoji takovýchto přístrojů, vyrábí mnoho generací glukometrů.

Glukóza je zdrojem energie a vstoupí do těla spolu s produkty obsahujícími sacharidy. Když vzroste hladina cukru v krvi, vyvine se hyperglykemie.